Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρώσικη σαλάτα

Όταν θα βγει κρύα κρύα από το ψυγείο, ελαφρώς ξινή από το λεμόνι και πικάντικη από τη
μουστάρδα, θα είναι η ιδανική συνοδεία για τα ψητά κρεατικά σας.
Υλικά για ένα μεγάλο μπολ:
4 πατάτες μεγάλες
4 καρότα μέτρια
1 φλιτζάνι αρακά ψιλό
6 αγγουράκια τουρσί
4 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλή

Για τη μαγιονέζα:
2 κρόκους αβγών
1 μεγάλη κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
1 λεμόνι, το χυμό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ηλιέλαιο, όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι

Καταρχάς ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τους κρόκους, τη μουστάρδα και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγες κουταλιές ελαιόλαδο και εναλλάξ λεμόνι και τα υπόλοιπα λάδια. Υπολογίστε περίπου ότι θα χρειαστεί ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο. Τέλος αλατίζετε και πιπερώνετε και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Φυλάτε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Καθαρίζετε τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες και τα καρότα. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Ζεματάτε σε καυτό νερό τον αρακά για 1 λεπτό. Τον βάζετε σε πιατέλα να στεγνώσει. Ψιλοκόβετε τα αγγουράκια τουρσί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις ψιλοκομμένες πατάτες, τα καρότα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη. Ρίχνετε περίπου τη μισή μαγιονέζα και κάνετε ένα απαλό ανακάτεμα να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα ρίχνοντας ακόμα δύο τρεις κουταλιές μαγιονέζα.

Τοποθετείτε τη ρώσικη μέσα σε μια οβάλ πιατελίτσα στρώνοντάς τη καλά με ένα πιρούνι. Διακοσμείτε με ελίτσες και βραστό αβγό και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.








Από τον Ηλία Μαμαλάκη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου