Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφία-σοκ: Πρώτοι οι μαθητές στις επιδόσεις με... ορούς αμινοξέων

 
Σκληρή μελέτη και αφόρητη πίεση περιμένει τους μαθητές στα σχολεία της Σανγκάης που σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά τα παιδιά αυτά πρώτευσαν σε
διεθνή έκθεση σχετική με την εκπαίδευση και τις επιδόσεις των μαθητώνΓια ακόμα μία φορά οι μαθητές των λυκείων στην πόλη Σανγκάη της Κίνας πρώτευσαν στην έκθεση της PISA ((Programme for International Student Assessment), μια έρευνα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που γίνεται κάθε τρία χρόνια τον "επιστημονικό αλφαβητισμό" μαθητών και μαθητριών σε διεθνές επίπεδο αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα σε 65 διαφορετικές χώρες.

H βρετανική Guardian αναφέρει ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι μαθητές από τα σχολεία της Σανγκάης κατέχουν υψηλή θέση για τις επιδόσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνώντας ακόμα και το εκπαιδευτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Εξαιτίας αυτού του λόγου η Βρετανή υπουργός Παιδείας Ελίζαμπεθ Τρας βρίσκεται στην Σανγκάη προκειμένου να ξεναγηθεί προσωπικά και να ενημερωθεί γιι αυτά τα σχολεία που πραγματοποιούν τόσο "αξιόλογο έργο".

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι υψηλές αποδόσεις των σχολείων της Κινεζικής αυτής πόλης οφείλονται στην συνεργασία σχολείου και γονέων αφενός αλλά και στο αυστηρά οργανωμένο σχολικό πρόγραμμα.

Στην Κίνα για να μπει ένας μαθητής στο Πανεπιστήμιο πρέπει να περάσει από εξετάσεις που κρατούν εννέα ώρες χωρίς διάλειμμα για ξεκούραση και τα παιδιά υποφέρουν από την αυστηρή πίεση των γονιών για να περάσουν σε αυτές με κάθε θυσία. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται κινέζος μπλόγκερ ο οποίος ανάρτησε μια σειρά φωτογραφίες που παρουσίαζαν παιδιά ενός κινεζικού λυκείου της πόλης Σιάογκανγκ, στην Κεντρική Κίνα, να έχουν περάσει στα χέρια τους, εν ώρα μαθήματος, ορούς αμινοξέων προκειμένου να αντεπεξέλθουν σωματικά στα επίπονα διαγωνίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου