Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δύο φίλοι από τα παλιά ξανά μαζί: Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο

 
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανίδα καγκελαρίου για να
συντονίσει την προεκλογική εκστρατεία του.Δύο φίλοι από τα παλιά, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί θα βρεθούν και πάλι τετ α τετ. Κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο, οι "Mερκοζί" θα ξαναθυμηθούν τις παλιές καλές μέρες.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί θα ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανίδα καγκελαρίου για να συντονίσει την προεκλογική εκστρατεία του, αν και ο ίδιος, προς το παρόν, δεν έχει παραδεχτεί επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Η συνάντηση των δύο προγραμματίστηκε υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας , σύμφωνα με την γαλλική "Le Parisien" που πριν από 15 μέρες , πρώτη είχε αποκαλύψει την ημερομηνία της συνάντησής τους.

Στη Γαλλία αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τη γαλλική προεδρία, δράττοντας την ευκαιρία από τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά της δημοφιλίας του σοσιαλιστή προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Τον τελευταίο μήνα, ο Σαρκοζί κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις, όπου κλέβει την παράσταση .Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προτιμά κυρίως τις προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων της γαλλικής Δεξιάς, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και, όπως επισημαίνει η "Le Monde", αποθεώνεται από τους παρευρισκομένους.

Εκτός από τη Μέρκελ, ο Σαρκοζί εκμεταλλεύεται και το μεγάλο άσο στο μανίκι του, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Το μεγάλο χαρτί στη φαρέτρα του Νικολά Σαρκοζί είναι η τρίτη σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι.

Η γυναίκα που του χάρισε τη μονάκριβη κόρη του, Ζουλιά, ποζάρει τον τελευταίο μήνα σε εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων, δίνει συνεχώς συνεντεύξεις και συμμετέχει συνεντεύξεις έχοντας βεβαίως στο πλευρό της τον Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου