Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Με tablets και smartphones μπαίνουν οι περισσότεροι στο Facebook

Για πρώτη φορά, οι χρήστες που συνδέονται καθημερινά με το κοινωνικό δίκτυο Facebook μέσω φορητών συσκευών, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές- ταμπλέτες, ξεπέρασαν
εκείνους που συνδέονται μέσω του παραδοσιακού ηλεκτρονικού υπολογιστή γραφείου, σύμφωνα με το CNN.Η εφαρμογή του Facebook για λογισμικό iOS και Android, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα «έξυπνα» κινητά παγκοσμίως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διεθνώς. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, στο Facebook διαθέτουν ενεργό λογαριασμό 1,06 δισ. άνθρωποι. «Το 2012, φέραμε σε επαφή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν οι εφαρμογές του Facebook για «έξυπνα» κινητά έχουν «ευεργετικά» αποτελέσματα στα κέρδη του οργανισμού. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω διαφημίσεων το Facebook αντλεί το 84% των ετήσιων εσόδων του.

Οι διαφημίσεις σε εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Στο τρίτο τρίμηνο πέρσι, τα έσοδα από διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα αντιστοιχούσαν στο 14% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις στο δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου