Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δυσαρέσκεια ξένων για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται το οικονομικό κλίμα, καθώς από την μια επικρατεί μια θετική αύρα από τις παρουσιάσεις Προβόπουλου στο Λονδίνο, από την άλλη για πρώτη φορά μερίδα διεθνών οίκων
εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την στασιμότητα των εξελίξεων στις αποκρατικοποιήσεις.

Επί της ουσίας αυτό είχε αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κύκλοι του Λονδίνου εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους, εκτιμώντας ότι το ποτήρι της αισιοδοξίας είχε ξεχειλίσει χωρίς αντίκρυσμα. Τώρα αυτό που διατυπώνεται είναι η επιστροφή της έλλειψης αξιοπιστίας, που μέρος των διεθνών οίκων αρχίζει να καταλογίζει στην κυβέρνηση  για την γενικότερη χαλαρότητα, που έχει αρχίσει να εμφανίζεται, καθώς διογκούται η ανησυχία για την επιτυχή κλιμάκωση των απιοκρατικοποιήσεων.

Αυτό αφορά και την ΔΕΠΑ, όπου η σύγκρουση μεταξύ εγχώριων συμφερόντων και ευρωπαικών με την ρώσικη πλευρά θα είναι αναπόφευκτη αλλά και στον ΟΠΑΠ, όπου οι ταχύτητες δεν κινούνται με τους προγραμματισμένους ρυθμούς. Και όλα αυτά παρά το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπόρεσε για να επαναφέρει το Κατάρ στην διεκδίκηση του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου