Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Αυτοψία» στα αζήτητα παιδιά

«Αυτοψία» στα δεκάδες παιδία που βρίσκονται στα αζήτητα κάνει απόψε, στις 23:00 στην τηλεόραση του Alpha, η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ.Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει,
εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία. Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο η εκπομπή κάνει Αυτοψία.

Δεκάδες είναι τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν.

Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;»

Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.

Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου