Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚ: «Σήκωσαν» ολόκληρο νεκροταφείο!

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε ολόκληρα τα Μεσόγεια μετά την ανίερη κλοπή που αποκαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο 1ο Κοιμητήριο του Κορωπίου.
Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της, άγνωστοι βλάσφημοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του νεκροταφείου και άρπαξαν καντήλια, μεταλλικές προτομές αλλά και μια
μεταλλική άγκυρα, σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά σε περίπου 80 τάφους αφαιρέθηκαν ιερά αντικείμενα και κειμήλια.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Θοδωρής Γρίβας προχώρησε άμεσα σε υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων ενώ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε άμεση φωτογράφηση των τάφων, σε καταγραφή των αντικειμένων και ξεκίνησε η αναζήτηση των δραστών.
nekrotaf1
Σημειώνεται ότι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr, στις 6 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί κλοπή 120 καντηλιών και από το 2ο Δημοτικό Κοιμητήριο και είχε κατατεθεί και τότε μηνυτήρια αναφορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Κορωπίου, εκτός από τα 80 καντήλια συγκεκριμένου τύπου, εκλάπησαν η προτομή του Δημητρίου Λάμπρου (ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Κρωπίας το χρονικό διάστημα 1955 – 1968), η προτομή του αείμνηστου Χρήστου Γ. Αδάμ η προτομή του αείμνηστου, γιατρού και βουλευτή Αττικής, Αθανάσιου Χαρ. Παπαχρήστου (1905-1976) αλλά και μία άγκυρα, σύμβολο Πολεμικού Ναυτικού, από τον τάφο του αείμνηστου Σημαιοφόρου του Π.Ν, Γεωργίου Σωτηρίου Σουρλαντζή ενώ ανοίχτηκε και ο τάφος του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Μελέτιου.
nekrotaf2
Ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ότι μπορούν για να αναζητηθούν, κατά προτεραιότητα, οι προτομές που εκλάπησαν και φυσικά να βρεθούν τα κυκλώματα των δραστών που δεν διστάζουν να προσβάλλουν τους νεκρούς, την μνήμη των οικογενειών μας και τα ιερά σύμβολα της Χριστιανοσύνης.
nekrotaf3
Παράλληλα έδωσε εντολή τα δύο κοιμητήρια να φυλάσσονται πλέον νυχθημερόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου