Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνέδριο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Βιομηχανική κατασκοπεία, απόπειρες αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου αλλά και ψυχοσωματική βία που ασκείται μέσω Ιντερνετ στα παιδιά (cyber bullying) αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες του
2ου συνεδρίου που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΥΠΟΑΔΗΕ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και περιλαμβάνει τρεις ενότητες οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες σε παράλληλο χρόνο ενώ θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο από διακεκριμένους και εξειδικευμένους στο συγκεκριμένο θέμα, επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα:
1η αίθουσα: Ασφάλεια πληροφοριών - Βιομηχανική κατασκοπεία.
2η αίθουσα: Κραυγές απόγνωσης - Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία.
3η αίθουσα: Cyber bullying.

Το συνέδριο θα αναμεταδίδεται μέσω live streaming και το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα σε κάθε αίθουσα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Φεβρουαρίου και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται παγκοσμίως έχουν ως σκοπό την ενημέρωση μικρών και μεγάλων χρηστών για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα για την ενημέρωση των χρηστών του Διαδικτύου. Οργανώνει ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση σε όλη τη Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά το σερφάρισμα στον παγκόσμιο ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου