Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Μετέφεραν κοκαΐνη φορώντας «πάνες»

Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όταν προσπάθησαν να εισάγουν έξι κιλά κοκαΐνης στις ΗΠΑ, ερχόμενες από τη Δομινικανή Δημοκρατία.Το σχέδιό τους να περάσουν
όμως τα ναρκωτικά μέσα σε «πάνες», τις οποίες φορούσαν, απέτυχε παταγωδώς, αφού ο εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας μυρίστηκε το περιεχόμενό τους.

Οι γυναίκες, με καταγωγή από το Μπρονξ, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο, όπου εντοπίστηκαν οι αυτοσχέδιες πάνες, τις οποίες είχαν δημιουργήσει με κολλητική ταινία που περνούσε γύρω από τους γλουτούς τους και εφάρμοζε σαν εσώρουχο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε η κοκαΐνη.

Όπως υποστήριξαν οι δύο γυναίκες, μόλις θα ολοκλήρωναν την αποστολή τους, θα πληρώνονταν από το κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών 10.000 δολάρια περίπου.

Ωστόσο, οι «πάνες» δεν είναι ο μοναδικός ευφάνταστος τρόπος που σκαρφίζονται οι έμποροι για να μεταφέρουν τα βαποράκια τους τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να εντοπίζονται ουσίες ακόμα και σε εσωτερικές σόλες παπουτσιών εμποτισμένες με ηρωίνη, ή να συλλαμβάνονται άνθρωποι με σακουλάκια τυλιγμένα γύρω από τους μηρούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου