Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Ραφήνας - Ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ

Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Τάκη Αθανασόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Νικόλαος Δημητρόπουλος, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. 

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, ήταν η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας αλλά και τη χερσαίας ζώνης στα όρια του Δήμου . 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος έθεσε στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ την ανάγκη να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος και ουσιαστικός διάλογος, τόσο με το Δήμο, όσο και με την τοπική κοινωνία, πριν υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση για την αξιοποίηση αυτή. Άλλωστε κανένας σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια περιοχή και να έχει όφελος από την επένδυση αυτή, αν δεν διαθέτει τη συναίνεση των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας. 

Ο Δήμαρχος Γ. Χριστόπουλος έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης από τον Ο.Λ.Ρ. στο Δήμο του υπαίθριου χώρου στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο, προκειμένου ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί από το Δήμο πρός όφελος συνολικά της πόλης και των κατοίκων. 

Στην πρόταση αυτή υπήρξε αρχικά θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά για να προχωρήσει το ζήτημα θα πρέπει να συναινέσει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο οποίο υπάγεται η αρμοδιότητα της διαχείρισης των χερσαίων ζωνών. 



Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμαρχος Γ. Χριστόπουλος θα συνεχίσει τις επαφές του με τα αρμόδια πολιτικά στελέχη , προκειμένου να δρομολογηθεί η παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου στο Δήμο, ενώ πρόκειται να θέσει το ζήτημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διατυπωθεί με κάθε επισημότητα η διεκδίκηση του Δήμου και να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου