Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σύγχυση στον ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία των διαβητικών

Σύγχυση και αναστάτωση βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικοί ασθενείς στη χώρα μας εξαιτίας εγκυκλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για το νέο
τρόπο συνταγογράφησης των αναγκαίων για τη θεραπεία τους αναλώσιμων υλικών.
  Σύμφωνα με αυτή, οι ασφαλισμένοι με σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει παίρνουν παραπεμπτικό από τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα, να πληρώνουν όλο το κόστος της δαπάνης τους στο φαρμακείο και στη συνέχεια να καταθέτουν την απόδειξη στο ασφαλιστικό ταμείο για να αποζημιωθούν.

Ωστόσο, στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται ότι οι διαβητικοί πληρώνουν μόνο το ποσοστό συμμετοχής τους κατά την προμήθεια αναλώσιμων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) πρόκειται αφενός για χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί από δύο έως πέντε μήνες, αφετέρου για δυσβάστακτη δαπάνη για τους ασθενείς.

Η Ομοσπονδία ζητεί την έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου στην οποία να αποσαφηνίζεται ότι  οι ασφαλισμένοι με διαβήτη, παρόλο που τα αναλώσιμα θα αναγράφονται σε διατακτική ή παραπεμπτικό, θα πληρώνουν στα φαρμακεία μόνο το ποσοστό συμμετοχής τους, όπως αυτό ορίζεται στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου