Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δέσποινα Αφεντούλη - «Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων και Έργων Διευθέτησης Ρέματος Βρυσάκι στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου»

Τοποθέτηση της περιφερειακή συμβούλου Αν. Αττικής, Δέσποινας Αφεντούλη, στο 7ο θέμα Ηµερησίας ∆ιατάξεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής: «Γνωμοδότηση επί της
Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων και Έργων Διευθέτησης Ρέματος Βρυσάκι στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου, Δήμου Διονύσου Αττικής», αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Παπάγου - Χολαργός), 29/01/2013.

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,


Το υπό συζήτηση θέμα «Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων και Έργων Διευθέτησης Ρέματος Βρυσάκι στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου» είναι ένα μεγάλο έργο, θα έλεγα ένα έργο πνοής για την περιοχή, όχι μόνο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του οδικού δικτύου, αλλά και για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους. 
Κεντρικός στόχος του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με την προϋπόθεση να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η φυσική του κοίτη, όπου είναι αυτό δυνατό υδραυλικά. 
Σημειωτέον μιλάμε για ένα ρέμα μήκους περίπου δυόμιση χιλιομέτρων, το οποίο καλύπτει ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Διονύσου, καταλήγει στο ρέμα του Αγίου Στεφάνου και τελικά στη λίμνη του Μαραθώνα. 
Το έργο, που είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, συνεισφέρει στην προστασία της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα από ρυπογόνες καταστάσεις και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να προχωρήσει το έργο. Γιατί ακριβώς μιλάμε για πόσιμο νερό. 
Από όσο γνωρίζω, ο Δήμος Διονύσου είναι ο ανάδοχος της μελέτης και όπως προκύπτει από την εισήγηση του θέματος και έπειτα από προσωπική επικοινωνία με τον Δήμο Διονύσου, γνωρίζω ότι ο ίδιος ο Δήμος έχει δρομολογήσει το έργο για να το υλοποιήσει ως ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου