Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέα 50χρονη για την εμπορία βρεφών στον «Άγιο Στυλιανό»

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η 50χρονη που συνελήφθη κατηγορούμενη για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.Η κατηγορούμενη, η
οποία κατείχε πληθώρα εγγράφων του δημοτικού βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», πιστοποιητικά γέννησης παιδιών και φωτογραφίες τους, ακόμη και μία στρογγυλή σφραγίδα της ΔΟΥ Καλαμαριάς, φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στο κύκλωμα, χωρίς όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, που την έκριναν προφυλακιστέα.

Η 50χρονη συνελήφθη μετά την αποκάλυψη υπόθεσης παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου αγοριού, για την οποία συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι και η 29χρονη μητέρα του παιδιού στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Η μητέρα ομολόγησε ότι μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να γεννήσει το παιδί κι ότι αρχικά συμφώνησε να το πουλήσει στο κύκλωμα, αντί του ποσού των 3.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια μετάνιωσε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλη μία Βουλγάρα, 39 ετών, που φέρεται ότι είναι πρόσωπο «κλειδί» σε υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών βρεφών, ενώ, απολογούμενη, «κατονόμασε» ως μέλος τού κυκλώματος την 50χρονη.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θα διερευνήσει το επόμενο διάστημα αν το κύκλωμα συνδέεται με το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», όπου η 50χρονη φέρεται, κατά την Αστυνομία, να ήταν εθελόντρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου