Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Κατάληψη στην πρεσβεία του Βατικανού στο Παρίσι - Κόσμος

Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποιούν κατάληψη από τις 09.30 σήμερα (τοπική ώρα) στην έδρα του τοπικού νούντσιου του Βατικανού στο Παρίσι, εκφράζοντας την υποστήριξή τους σε ένα κίνημα
μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής και ζητώντας τη νομιμοποίησή τους, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Ο Παπικός νούντσιος επιβεβαίωσε την κατάληψη, χωρίς να προβεί σε άλλον σχολιασμό.

Οι καταληψίες ξεδίπλωσαν στα παράθυρα του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της παπικής διπλωματικής αποστολής, μία επιγραφή όπου σημειώνεται η φράση: «Ο Ιησούς υπερασπίσθηκε τον ξένο, για τους αδελφούς σου χωρίς νόμιμα χαρτιά, εσύ, τι έκανες;», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.



Από το ανοικτό παράθυρο, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φώναξαν συνθήματα όπως «στη Λίλλη, ή το Παρίσι, νομιμοποιήστε τους τώρα!», ή «Φέρτε έγγραφα, όχι αστυνομικούς».

Μπροστά από το κτήριο σταθμεύουν πολλά οχήματα της αστυνομίας. Η πρωτοβουλία αυτή στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην απεργία πείνας που πραγματοποιούν από πολλών ημερών περίπου 50 μη νόμιμους μετανάστες στη Λίλλη.

Στην ίδια πόλη, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις 22 Δεκεμβρίου υπέρ των μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από μία εκκλησία, στην οποία πραγματοποιούσαν απεργία πείνας επί δύο μήνες. 



Πρώτο ΘΕΜΑ online : Κατάληψη στην πρεσβεία του Βατικανού στο Παρίσι - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου