Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» - αφιέρωμα στην Γαλάτεια Καζαντζάκη


Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στις 19:30 στο Μουσείο Οίνου πραγματοποιήθηκε από το Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου
Σπάτων –Αρτέμιδος το δεύτερο ποιητικό αναλόγιο το αφιερωμένο στην Γαλάτεια Καζαντζάκη.

Προλόγισε η πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων –Αρτέμιδος κα Μάρκου Παναγιώτα η οποία είπε:

‘Η Γαλάτεια Καζαντζάκη υπήρξε ποιήτρια, πεζογράφος, θεατρική συγγραφέας. Σήμερα τιμούμε την ποιήτρια Γαλάτεια Καζαντζάκη. Η ποίησή της λυρική χωρίς να λείπει ο ρεαλισμός.

Στηλιτεύει, σαρκάζει και συμπονεί.

Για να γίνει κραυγή στο Αμαρτωλό. Μια κραυγή που στρέφεται ενάντια στην κοινωνία, σε όλους εμάς που φοράμε τα προσωπεία μας και εκτελούμε τάχα το χρέος μας, απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους.

Εθελοτυφλώντας και μη βλέποντας γύρω μας την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, την σήψη αξιών και ιδανικών.

Το σάπισμα ενός γερασμένου κόσμου. Μια σπαρακτική κραυγή. «Μ’ από την κόλασή μου σου φωνάζω: εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω».’

Την ανάλυση πάνω στο έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη έκανε η κα Ντουνιά Χριστίνα αναπληρώτρια καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας.

Την απαγγελία η κα Φιλιάγκου Βάλια από το Θεατρικό Σύλλογο «Το 4ο Κουδούνι».

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Σπάτων κος Μαργέτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπάτων κος Γιαννάτος Σωτήρης, η Διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη ‘Πάτροκλος Σταύρου’ κα Σταύρου Νίκη και όπως πάντα οι φίλοι των Αναλογίων.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου