Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“Στην εποχή της κρίσης, όπου η Ελλάδα ψάχνει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγικότητας, κάποιοι δείχνουν το δρόμο έχοντας πετύχει θαύματα στον τομέα
τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης, Wines of Crete”. Με αυτήν τη φράση ο κ. ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης γνωστοποιεί στους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Από τη Δευτέρα 26 έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, τα μέλη του Δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι Ευρωβουλευτές, αλλά και μέρος της κοινότητας των Βρυξελλών, να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό οίνο και τους ανθρώπους του.

Ειδικότερα, στo πλαίσιo της επίσκεψης θα λάβουν χώρα:

  • διαδικασία παρουσίασης και γευσιγνωσίας των κρασιών του δικτύου “Wines of Crete”, παρουσία εμπόρων και αντιπροσώπων οινοποιών στις Βρυξέλλες, Sommeliers, αρθρογράφων και ιδιοκτητών εστιατορίων, και
  • συνάντηση  με τον κ. Στέργιο Τατάγια, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI), στο χώρο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.
“Το κρασί που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει συνδεθεί με μύθους, σύμβολα και έθιμα της βιωμένης κουλτούρας του νησιού μας, βρίσκει σήμερα στα πρόσωπα των μελών του  Wines of Crete, τους καλύτερους πρεσβευτές του”, δηλώνει ο κ. Δανέλλης.

Το χρώμα και η γεύση του Κρητικού οίνου, το άρωμα και το σώμα της Κρητικής γης θα κατακλύσουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30-20:30 το χώρο “Rez de Chaussee - Espace Cheval” στο ισόγειο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου