Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι έκλεβαν αποσκευές στο αεροδρόμιο Ρουασί της Γαλλίας - Κόσμος

Η γαλλική αστυνομία προσήγαγε και έθεσε υπό κράτηση σήμερα - Τετάρτη 13 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, με την κατηγορία ότι επί μήνες έκλεβαν αντικείμενα αξίας από τις
αποσκευές των ταξιδιωτών.Σύμφωνα με την αστυνομία οι έντεκα εργαζόμενοι στο τμήμα αποσκευών και δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα του αεροδρομίου, επέλεγαν βαλίτσες που προέρχονταν ή κατευθύνονταν προς «πλούσιους προορισμούς», όπως το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον ή το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 22 έως 50 ετών, έκλεβαν επί μήνες χρήματα και αντικείμενα αξίας από τις αποσκευές στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, από το οποίο εξυπηρετήθηκαν το 2011 περίπου 61 εκατομμύρια επιβάτες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και το έβδομο του κόσμου.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 όταν οι αστυνομικοί που έκαναν περιπολία σε ένα υπόστεγο μιας εταιρείας διαχείρισης αποσκευών βρήκαν σπασμένα λουκέτα αποσκευών στο έδαφος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες στους εργαζόμενους στον τομέα αποσκευών του Ρουασί. Τον Φεβρουάριο του 2011 είκοσι άνθρωποι συνελήφθησαν για την κλοπή αντικειμένων από βαλίτσες, η ζημιά από την οποία είχε εκτιμηθεί στα 750.000 ευρώ.Πρώτο ΘΕΜΑ online : Εργαζόμενοι έκλεβαν αποσκευές στο αεροδρόμιο Ρουασί της Γαλλίας - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου