Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Ραφήνας, Πικερμίου - Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το ΚΕΛ

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή με αφορμή ένα έγγραφο που έλαβαν από την ΕΥΔΑΠ, το οποίο λέει ότι μόνο οι δύο Δήμοι: Ραφήνας, Πικερμίου και Σπάτων, Αρτέμιδος έχουν
μείνει σε εκκρεμότητα. Ότι το έργο προχωράει σε ένα Βιολογικό μικρότερης εμβέλειας και πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Ότι πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ, ότι θα είναι τριτοβάθμιας επεξεργασίας, με μεμβράνες και πολλά άλλα και διάφορα. Συντάχθηκε ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο είναι το ακόλουθο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η πρόσφατη συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την ένταξη της δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο Κ.Ε.Λ Ψυτάλλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τη λήψη άμεσων δράσεων προκειμένου να δρομολογηθεί μια μόνιμη και οριστική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
  • Να σταλεί στους δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης ενημερωτικό σημείωμα για την συλλογή υπογραφών υποστήριξης της ένταξης του δικτύου αποχέτευσης στο Κ.Ε.Λ Ψυττάλειας.
  • Τα Τοπικά Συμβούλια Ραφήνας και Πικερμίου να συγκαλέσουν τους προέδρους όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, προκειμένου να τους ενημερώσουν λεπτομερώς αναφορικά με το θέμα.
  • Η γνωστοποίηση στον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόρριψη της χωροθέτησης της εγκατάστασης του Κ.Ε.Λ Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι και την πρόταση για υπαγωγή του δικτύου αποχέτευσης στο Κ.Ε.Λ Ψυττάλειας.
Βάσει του προγραμματισμού της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν πέραν του Δήμαρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Στέφος και τα υπόλοιπα μέλη κα. Ευφροσύνη Αρβανιτίδου, κ. Γιώργος Μερτίρης, κ. Βασίλης Πιστικίδης, κα. Αμαλία Τόκα και ο κ. Σάββας Αντωνιάδης."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου