Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Επέστρεψαν στις θέσεις τους 340 αστυνομικοί-φρουροί προσώπων

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ  Επέστρεψαν στις θέσεις τους 340 αστυνομικοί-φρουροί προσώπων
Αναλυτικά στοιχεία για την διαδικασία περιορισμού του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που απασχολείται
με προστασία πολιτικών, επιχειρηματιών και διάσημων που θεωρούνται πιθανοί στόχοι επιθέσεων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.


Στο έγγραφο με το οποίο απαντά σε σχετική ερώτηση του Ηλ.Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, ο Ν.Δένδιας αναφέρει ότι τουλάχιστον 340 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από την προστασία στόχων και επέστρεψαν στις κανονικές δομές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό της. Ο αριθμός αυτός αφορά σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Αύγουστο ως και τις 3 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθείται σήμερα, προκειμένου να δοθεί προσωπικός φρουρός ή φρουροί σε κάποιον πολίτη. Τα αιτήματα δημοσίων προσώπων εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να ελεγχθεί η αναγκαιότητα της προστασίας, συνέχισης της προστασίας, ή αλλαγής του δυναμικού που απασχολείται σε αυτήν. Για ιδιώτες, η αντίστοιχη διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο, όπως αναφέρει ο κ.Δένδιας. Η αποδέσμευση αστυνομικών αποφασίζεται όταν οι λόγοι που επέβαλαν τη διάθεσή τους έχουν εκλείψει, κατά τον ίδιο.



Επέστρεψαν στις θέσεις τους 340 αστυνομικοί-φρουροί προσώπων | πολιτικη | ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου