Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Γ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό της παρελθόν

Τη στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ζήτησε
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε την απόλυτη επιτυχία του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” που προωθεί το επιμελητήριο. Υπογραμμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο “Βελλίδειο” την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο της Philoxenia 2012.

Ακολούθως ο κ. Μπουτάρης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του δήμου στην κατεύθυνση ανάδειξης του προορισμού “Θεσσαλονίκη”, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό του παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι το 2013 έχει ανακηρύξει ως Έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου τον προσεχή Μάιο θα εορταστεί για πρώτη φορά η συγκεκριμένη εορτή, μέσω παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, θα διοργανωθεί έκθεση κειμηλίων από τον βίο των Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία και θα ακολουθήσει την πορεία των δυο Αγίων στην Ανατολική Ευρώπη, με αντίστοιχες εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των χωρών. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο τον προσεχή Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Γ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να εκμεταλλευθεί το πολυπολιτισμικό της παρελθόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου