Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Amazing Athens: Το πρώτο τουριστικό SmartPhone App για την Αθήνα

 Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” θα παρουσιάσουν το πρώτο τουριστικό SmartPhone App για την Αθήνα το οποίο ονομάζεται Amazing Athens και αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα και tablets.

Πρόκειται για τον πρώτο τουριστικό οδηγό με αυτή τη μορφή, ο οποίος δημιουργήθηκε από δημόσιο φορέα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα τεθεί άμεσα στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού, καθώς θα αξιοποιηθεί από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος του οποίου η εφαρμογή “Amazing Athens” αποτελεί έμπνευση και προϊόν. Ο σχεδιασμός, η τεχνική υποστήριξη και υλοποίηση της εφαρμογής είναι χορηγία του Κέντρου, το οποίο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Βανκούβερ.

Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η παραγωγή μιας σειράς εφαρμογών, συμβατών με smartphones και tablets, οι οποίες προωθούν τον ελληνικό τουρισμό και ενισχύουν την εμπειρία του επισκέπτη.

Η ανάπτυξη των smartphones και tablets τόσο στον εμπορικό χώρο όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθιστά την υιοθέτησή τους ως προφανή επιλογή για την παροχή σημαντικής πληροφόρησης για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, αξιοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογική εφαρμογή  ξεκινώντας από την Αθήνα ενώ η προοπτική είναι να προστεθούν και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην εν λόγω πρωτοβουλία.

 

Amazing Athens: Το πρώτο τουριστικό SmartPhone App για την Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου