Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Έφτασαν τα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων - oικονομία

Τα ευρυζωνικά δίκτυα νέας γενιάς είναι πια πραγματικότητα στη χώρα μας, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ξεκινούν την διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων
στους έλληνες καταναλωτές, μέσα από επίγεια δίκτυα VDSL και κινητά 4G.

VDSL από τον ΟΤΕ

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα την διάθεση τεσσάρων προγραμμάτων VDSL, που θα επιτρέψουν την επίτευξη ταχυτήτων έως και 50 Mbps.

Πρόκειται για τα:

- OTE DOUBLE PLAY VDSL 30 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ, που περιλαμβάνει CONN-X VDSL 30Mbps και απεριόριστα σταθερά, με τιμή τα 36,90 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες και 41,90 ευρώ στη συνέχεια,

- OTE DOUBLE PLAY VDSL  30 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ PLUS, που περιλαμβάνει CONN-X VDSL 30Mbps, απεριόριστα σταθερά και 60' κλήσεις προς κινητά, με τιμή τα 40,90 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες και 45,90 ευρώ στη συνέχεια,

- OTE DOUBLE PLAY VDSL 50 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ, που περιλαμβάνει CONN-X VDSL 50Mbps και απεριόριστα σταθερά, με τιμή τα 46,90 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες και 51,90 ευρώ στη συνέχεια,

- OTE DOUBLE PLAY VDSL 50 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ PLUS, που περιλαμβάνει CONN-X VDSL 50Mbps, απεριόριστα σταθερά και 60' κλήσεις προς κινητά, με τιμή τα 50,90 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες και 55,90 ευρώ στη συνέχεια.

«Μια νέα εποχή για την ευρυζωνικότητα ξεκινά στην Ελλάδα, με τη διάθεση υπερ-υψηλών ταχυτήτων VDSL από τον ΟΤΕ. Τα δίκτυα οπτικών ινών νέας γενιάς έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Παρά τα εμπόδια από το περιβάλλον και τις δυσκολίες στην αγορά, μένουμε συνεπείς στο στόχο μας να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Οι επενδύσεις μας στο VDSL θα συνεχίσουν ώστε σταδιακά να είναι διαθέσιμο παντού» δήλωσε ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

VDSL και από την WIND

Παράλληλα, η WIND ανακοίνωσε την Δευτέρα τη διάθεση υπηρεσιών VDSL για τους πελάτες της, με ταχύτητες έως και τα 50 Mbps.

Η εταιρία λανσάρει το «WIND VDSL», το οποίο διατίθεται στην ταχύτητα των 50 Mbps, με μηναίο πάγιο 10 ευρώ ως πρόσθετη υπηρεσία (add-on), η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τις υφιστάμενες προσφορές WIND Double Play (L,M & S), WIND ONE (M,L,XL-σταθερή) και WIND Business Double Play.

Σύμφωνα με μετρήσεις της WIND κατά τη διάρκεια πιλοτικής λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, παρατηρήθηκαν ταχύτητες που ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 40 Mbps, δηλαδή τριπλάσια ταχύτητα, σε σχέση με την τεχνολογία ADSL .

«Προετοιμαζόμαστε εμπορικά και τεχνολογικά από τις αρχές της χρονιάς ώστε να μπορούμε σήμερα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη νέα υπηρεσία VDSL απόλυτα λειτουργική αλλά και ιδιαίτερα προσιτή, στο πνεύμα της οικονομίας που διακρίνει όλη τη γκάμα προϊόντων WIND» δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της WIND, κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης.

«Η συνεχώς ανοδική πορεία μας στη σταθερή τηλεφωνία βασίζεται στις σημαντικές επενδύσεις που η WIND υλοποιεί για δικτυακές υποδομές αλλά και στις ανταγωνιστικές προσφορές για τον καταναλωτή. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών τόσο στη σταθερή τηλεφωνία όσο και στην κινητή αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εταιρεία μας» κατέληξε.

Στο «παιχνίδι» και η Forthnet

Την παροχή υπηρεσιών VDSL ανακοίνωσε τη Δευτέρα και η Forthnet, η οποία, όπως αναφέρει, «δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κατεβάζουν και να ανεβάζουν τα πάντα με διπλάσιες ταχύτητες βελτιώνοντας κατακόρυφα την αίσθηση της χρήσης του Internet».

Η εταιρία σημειιώνει ότι όλες οι broadband  υπηρεσίες  που προσφέρει σήμερα, αλλά και σε συνδυασμό με τα πακέτα της Nova, «μπορούν να αναβαθμιστούν σε υπερυψηλές ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps, μόνο με 10€ επιπλέον».

«Η διάθεση υπηρεσιών με τεχνολογία VDSL, ξεκινά από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και σε πολλές ημιαστικές περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασης με ταχύτητες έως 50 Mbps σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας» σημειώνει.

Περισσότερες πληροφορίες στα καταστήματα Forhnet και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Και τα πρώτα «γκάζια» στην κινητή

Παράλληλα, αρχίζει και η διάθεση κινητών δικτύων τέταρτης γενιάς (4G). Ήδη, η COSMOTE έχει ανακοινώσει το λανσάρισμα πακέτων LTE (Long Term Evolution) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ταχύτητες με τις οποίες, σύμφωνα με την εταιρία, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ταινίες υψηλής ανάλυσης (HD) σε δύο - τρία λεπτά.

Αρχικά, οι υπηρεσίες 4G της COSMOTE θα διατίθενται μέσω 4G Tablets και USB Sticks σε συνδρομητές συμβολαίου στο νέο πρόγραμμα «COSMOTE Internet On The Go 20GB», ενώ θα προσφέρεται ως διαθέσιμη επιλογή και στα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα COSMOTE Internet On The Go 5GB, 10GB, Student και COSMOTE Internet Any Way 5GB.

Στο μεταξύ, ζήτημα ημερών είναι να ανακοινώσει πακέτα 4G και η VODAFONE, η οποία υπόσχεται υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων. Σύμφωνα με την εταιρία, σε πρόσφατες μετρήσεις που έκανε στο δίκτυό της, διαπίστωσε ταχύτητα άνω των 91 Mbps στο download και άνω των 33 Mbps στο upload.


ΤΟ ΒΗΜΑ - Έφτασαν τα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων - oικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου