Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης και μετά από αναμονή πολλών χρόνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα - Τρίτη
στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, παρουσία του Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκου Λουκάκη, η ορκωμοσία των πρώτων έξι Ελλήνων πολιτών εβραϊκής καταγωγής, που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι ανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, βάσει πρόσφατης νομοθεσίας.

Ο Έλληνας πρεσβευτής, σε σύντομη ομιλία του μετά την ορκωμοσία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση και εφαρμογή της νέας νομοθεσίας και επισήμανε τον ρόλο της Ελληνοεβραϊκής κοινότητας ως γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο κ. Λουκάκης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της σημερινής και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος των Εβραίων συμπολιτών μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις πρώτες αυτές θετικές απαντήσεις, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας, θα ακολουθήσει η ικανοποίηση και των υπολοίπων 160 εκκρεμών αιτημάτων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου των ελληνικής καταγωγής επιζώντων του Ολοκαυτώματος Μοσέ Χαελιόν, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας που εργάστηκαν σκληρά και συστηματικά για την ικανοποίηση ενός χρονίζοντος αιτήματος της ελληνο- εβραϊκής κοινότητας.




Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου