Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΤΑ΄.Ερευνούν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα για την επίθεση σε βάρος Πακιστανών

ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ  Ερευνούν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα για την επίθεση σε βάρος Πακιστανών
Τυχόν διασύνδεση των τεσσάρων νεαρών που συνελλήφθησαν στα Σπάτα με την κατηγορία της
επίθεσης σε βάρος δύο Πακιστανών με ακροδεξιές ομάδες ερευνά η αστυνομία, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι νεαροί, 17, 19, 20 και 23 ετών,θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι του ενός βρέθηκε ένα περυσινό φυλάδιο της Χρυσής Αυγής, αλλά, από την έως τώρα έρευνα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν προκύπτει συμμετοχή τους σε κάποια ομάδα.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν στους δύο αλλοδαπούς γιατί λίγες ώρες νωρίτερα τους είχαν ειρωνευτεί ενώ βρίσκονταν στην πλατεία των Σπάτων.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες για την επίθεση έκαναν συνέχεια παρέα μεταξύ τους και έδιναν την εντύπωση «ομάδας που ήταν καλά δεμένη».

Οι κατηγορούμενοι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, φορώντας κουκούλες, πήγαν σε μονοκατοικία στα Σπάτα, όπου διαμένουν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος, αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεσή επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Ύστερα από έρευνα και αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.



Ερευνούν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα για την επίθεση σε βάρος Πακιστανών | κοινωνια | ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου