Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΣΠΑΤΑ - ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για ΚΕΛ - Αποκορύφωμα Κρεσέντου (14) "Σίσυφος"

ΣΠΑΤΑ - ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για ΚΕΛ - Αποκορύφωμα Κρεσέντου (14)  anatakti.gr
Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στον "Λουδοβίκο των Σπάτων" ότι η "βασιλεία" του είχε 4ετή διάρκεια; Έχει αναλογιστεί τι θα γίνει μετά; Οι σύγχρονοι Λουδοβίκοι της κατηγορίας του δεν
κατέχουν κληρονομικό αξίωμα. Πρέπει, δυστυχώς για αυτόν, να πείσει πάλι πληβείους να τον ψηφίσουν για να συνεχίσει να είναι βλαχοδήμαρχος.
Ότι είναι σήμερα και τον τίτλο που απέκτησε σε απλούς, πληβείους δημότες το χρωστάει. Σε δημότες που τον πίστεψαν και σίγουρα ούτε που θα φανταζόντουσαν ότι θα εξελιχθεί σε τόσο φανταχτερό Λουδοβίκο.
Στην αρχή της θητείας του, μέσα σε αυτή τη αίθουσα (που τώρα θεωρεί προσωπικό του παλάτι) απαξίωνε την συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων που προέρχονταν από την Κοινότητα της Αρτέμιδος αποκαλώντας τους άξεστους και ακαλλιέργητους. Τους κοιτούσε υποτιμητικά που ξέπεφταν στα μάτια του κοινού με τις ανεξέλεγκτες φωνές τους, τις εξάψεις τους, τις εκρήξεις τους και τις προσβολές τους.
Τους έκανε μαθήματα κοσμιότητας και πολιτισμού.
Μόνο που αυτοί ποτέ δεν έφτασαν στο σημείο να θεωρήσουν τον εαυτό τους Λουδοβίκο. Είναι απλοί άνθρωποι του μεροκάματου και της καθημερινότητας, σαν όλους τους άλλους που κατοικούν τον Δήμο μας. Από ότι φαίνεται αυτοί οι άνθρωποι του Δήμου μας με τα παιδάκια τους να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ και σε αυλές του είναι εντελώς άγνωστοι.
Τώρα που γεύθηκε την δόξα και την αίγλη του τίτλου του και της καρέκλας του όλο αυτά τα χρόνια έφτασε να φέρεται πολύ χειρότερα από εκείνους που λοιδορούσε -πεζοδρομιακά!
Είναι αντικείμενο μελέτης αυτή η ριζική μεταμόρφωση του απλού και ταπεινού τεχνοκράτη σε επηρμένο αλαζόνα Λουδοβίκο που θεωρεί ότι: "Το κράτος (Ο Δήμος), είμαι εγώ" (L'État, c'est moi). «βασιλιάς Ήλιος»"
Και αυτός ο άνθρωπος, ο "απαίσιος" Ποθουλάκης... θα τον τρελάνει τελείως με τους φακέλους του και τα χαρτιά του όλα τακτικά και έτοιμα να απαντήσουν κάθε σαθρό του επιχείρημα...και σε κάθε Λουδοβίκια φανφάρα.
Του φώναζε "Να πάτε αλλού... Να πας στην Αθήνα να τα λες αυτά!!" Δεν φτάνει που υποχρεώθηκε να υπομείνει τρεις ώρες χωρίς να έχει τον απόλυτο συντονισμό στο παλάτι, να ανεχθεί και το Ποθουλάκη που για κάθε φράση του έχει ένα αντίστοιχο χαρτί μελετημένο και αποστομωτικό; Που είμαστε στην Ευρώπη; Δεν είμαστε ούτε καν στην Αθήνα... Στα Σπάτα είμαστε...
Εάν είχε την φρουρά του μαζί θα τον είχε καταδικάσει σε ισόβια εξορία στον νησάκι της Λούτσας ή έστω στην Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου