Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ferrari 812 Competizione


Πριν από 2 χρόνια η Ferrari αποκάλυψε τη 812 Competizione, που αποτελούσε την πιο εστιασμένηγια πίστα εκδοχή της 812 Superfast, τόσο σε κουπέ, όσο και σε κάμπριο έκδοση (Competizione A), οι οποίες κατασκευάστηκαν σε 999 και 599 αντίτυπα, τα οποία έγιναν sold-out.Όμως η φίρμα από το Μαρανέλο αποφάσισε να δημιουργήσει μία και μοναδική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 17 Οκτωβρίου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι σχεδιαστές του Centro Stile της Ferrari προσέγγισαν την tailer made δημιουργία αυτής της 812 Competizione σαν να ξεκινούσαν από την αρχή. Τα σχέδια και οι ιδέες εξελίχθηκαν σε κίτρινο χαρτόνι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη έμπνευση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Βασική έμφαση των σχεδιαστικών αλλαγών της 812 Competizione Tailor Made αποτελεί το κίτρινο εξωτερικό χρώμα Giallo Tristrato, ενώ το αμάξωμα λειτούργησε σαν καμβάς για τον επικεφαλής σχεδιαστή της Ferrari, Φλάβιο Μαντσόνι.

Οι μαύρες λωρίδες που διατρέχουν το αμάξωμα, προσδίδουν στην εμφάνιση κάτι το μοναδικό, όπως οι λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα σημεία και τα ματ περιγράμματα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί μέσω της τεχνικής Nero DS Sketch.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν έχουν γίνει αλλαγές, με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων να αποδίδει 830 ίππους και να συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου