Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Volkswagen ID. 7

Σε ένα μέρος με μεγάλο συμβολισμό για τη Volkswagen, στο εργοστάσιο Emden, άρχισε να κατασκευάζεται με κανονικό ρυθμό παραγωγής το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID. 7.
Παρουσία του Τόμας Σέφερ, (Thomas Schäfer) του Διευθύνοντος Συμβούλου του τμήματος επιβατικών οχημάτων της Volkswagen, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη παραγωγής του ID. 7, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας.



Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Emden, το οποίο αναβαθμίστηκε και προορίζεται αποκλειστικά για την παραγωγή των καινούργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.





Το ID. 7 είχε αρχίσει να κατασκευάζεται με δοκιμαστικό ρυθμό από τον Ιούνιο (τρέχοντος έτους), ωστόσο τώρα άρχισε η παραγωγή του σε πλήρη δυναμικότητα. Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σέφερ δήλωσε σχετικά: «Το λανσάρισμα στην αγορά του ID. 7 είναι ακόμα ένα ορόσημο στην πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας μας.

»Τόσο ως Όμιλος όσο και ως εταιρεία, επενδύουμε μαζικά στην (σχετική) τεχνολογία, στα νέα μοντέλα και στη μετατροπή των εργοστασίων μας ώστε να γίνουν όπως αυτό εδώ, στο Emden».




Θυμίζουμε ότι το ID. 7 δημιουργήθηκε για να είναι η «ναυαρχίδα» της Volkswagen στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Το χαρακτηριστικά κεκλιμένο αμάξωμά του έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να έχει χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος είναι 0,23-0,24 (αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης).

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η γερμανική εταιρεία, το μήκος του είναι 4.961 χλστμ. το πλάτος 1.862 χλστμ., το ύψος του 1.538 χλστμ. και το μεταξόνιό του 2.966 χλστμ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου