Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

baby Toyota Land Cruiser; vid


Το εμβληματικό SUV της ιαπωνικής μάρκας, προσφέρεται για εικονικές παραλλαγές, αλλά σίγουρα κάποιες ξεχωρίζουν. Η Toyota ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι να αποκαλύπτει, σταδιακά, το Land Cruiser 2024. Ξεκινώντας από τα «πάτρια ιαπωνικά εδάφη», το Land Cruiser φέρει επίσης το όνομα 250 ή Prado, σε διάφορες αγορές για να διασφαλίσει ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι διαφορετικό από το J300 Land Cruiser, που παρουσιάστηκε πριν από δύο καλοκαίρια.

Στην Αμερική, από την άλλη πλευρά, φέρει απλώς την ετικέτα 2024 Land Cruiser και έρχεται με δύο ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές, ανάλογα με την επένδυση (κλασικά στρογγυλά LED για Land Cruiser 1958 και First Edition, σε τετράγωνο για κανονικό Land Cruiser), αλλά διαθέτει μόνο ένα μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σε αντίθεση με το… αδερφάκι του J250 Lexus GX 550, δεν υπάρχει V6 twin-turbo 3,4 λίτρων κάτω από το καπό με 349 ίππους, αλλά ο υβριδικός μύλος i-Force Max 326 ίππων του N400 Tacoma.


Με δεδομένο ότι το μοντέλο είναι χτισμένο στη σπονδυλωτή πλατφόρμα TNGA-F, πολλοί έχουν το αρχιτεκτονικό υπόβαθρο για να φτιάξουν σχεδόν οτιδήποτε από αυτό.

Κάποιοι αποφάσισαν ότι ένα τρίθυρο κάμπριο SUV θα μπορούσε να «πολεμήσει» καλύτερα τις σειρές Ford Bronco και Jeep Wrangler. Άλλοι ήθελαν να το δουν να επιστρέφει στις ρίζες του και επίσης οραματίστηκαν εκδόσεις pickup truck με δύο ή τετράθυρα. Άλλοι, μάλιστα, σκέφτηκαν ότι ήταν η τέλεια βάση εκκίνησης για μια πιθανή αναβίωση του FJ Cruiser ή προσπάθησαν να το συρρικνώσουν σε αναλογίες mini-SUV που θα έκαναν αμέσως κάθε βασικό λάτρη του αυτοκινήτου να ερωτευτεί.

Λοιπόν, αυτός ο εικονικός καλλιτέχνης, γνωστός ως Theottle στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει εντρυφήσει στον ψηφιακό τεμαχισμό του Land Cruiser του 2024 για να το κάνει μια πραγματική iconic σειρά, που ως επί τω πλείστον άγγιξε όλες αυτές τις ιδέες και μετά κάποιες άλλες.

Ως εκ τούτου, μετά την 3θυρη μετατροπή του από μαλακή ή σκληρή οροφή, το τετράθυρο pickup truck και ακόμη και ένα λεπτό Land Cruiser «25», τώρα ήρθε η ώρα για άλλη μια μεταμόρφωση. Ένα baby Land Cruiser.
Δεν θα ήταν ωραίο; Ειδικάα πό τη στιγμή που το «Baby Land Cruiser» θα μπορούσε εύκολα να παραμείνει ένα δυναμικό και λιτό υβριδικό μοντέλο, δεδομένου ότι θα μπορούσε να δανειστεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Corolla Cross Hybrid και να χωρέσει τον ηλεκτροκίνητο 2,0 λίτρων με 196 ίππους κάτω από το μικρότερο καπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου