Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

AMG GT R 903ps

Ο βελτιωτικός οίκος BSTC παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα που βασίζεται πάνω στην Mercedes-AMG GT R. Το BS Teile Center, όπως και είναι η ονομασία της επιχείρησης, ειδικεύεται στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών της Mercedes-Benz, ειδικά για μοντέλα AMG. Το τελευταίο project της εταιρείας με την «υπογραφή» BSTC-Performance, βασίζεται σε μια Mercedes-AMG GT R η οποία αναβαθμίζεται με πολλά εξαρτήματα από την έκδοση Pro σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνισή του.

Από εκεί και πέρα όμως, έχουν γίνει και ορισμένες αρκετά σημαντικές επεμβάσεις στον V8 twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων, που φέρνουν την απόδοση στους 903 ίππους -από τους 585 της εργοστασιακής έκδοσης του αυτοκινήτου.

Οι αλλαγές στον κινητήρα περιλαμβάνουν τους υπερτροφοδότες, που έχουν αντικατασταθεί από δύο άλλους της Weistec Engineering W4, οι οποίοι ξεχωρίζουν από το κόκκινο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμά τους.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης εισαγωγή από carbon, ψυγεία για το σύστημα ψύξης της Wagner και σπορ καταλυτικούς μετατροπείς με 200 κυψέλες. Έχει διατηρηθεί το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της AMG GT R αλλά η BSTC το αναβάθμισε, τοποθετώντας ενισχυμένο συμπλέκτη, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εκμετάλλευση της μεγάλης ισχύος.

Οι ζάντες είναι 20 ιντσών με γκρι ματ φινίρισμα είναι επίσης από GT R Pro και φιλοξενούν ελαστικά της Michelin,τα Pilot Sport Cup 2. Τα φρένα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με τα αντίστοιχο της GT R Pro. Η δημιουργία του BSTC είναι εντυπωσιακή ακόμη και σε σύγκριση με τη GT Black Series της Mercedes-AMG, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των εκδόσεων του μοντέλου. Το GT Pro δεν διαθέτει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της Black Series, όπως είναι το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο τμήμα της πίσω πτέρυγας του και εννέα επίπεδα επέμβασης στο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου