Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Το νέο στρατιωτικό καμουφλάζ από το Ισραήλ είναι… άλλου επιπέδου





Το νέο στρατιωτικό καμουφλάζ από το Ισραήλ είναι… άλλου επιπέδου: «Δεν τον πιάνει με τίποτα το μάτι σου»





Κι αν η έκφραση «δεν τον πιάνει το μάτι σου» μοιάζει κάτι απλό, να προσθέσουμε πως δεν τον πιάνουν ούτε οι θερμικές κάμερες.

Δεν γνωρίζουμε αν ζούμε σε έναν στρατιωτικό παροξυσμό, με την κάθε χώρα να εξοπλίζεται συνεχώς, ωστόσο όπως διαβάζουμε στην DailyMail, στο Ισραήλ (που γενικότερα ψάχνονται συνεχώς σε τέτοια θέματα) εξέλιξαν ακόμα περισσότερο το στρατιωτικό καμουφλάζ και το πήγαν σε άλλο επίπεδο.

Μιλάμε για το Kit 300, το οποίο μεταμορφώνει τους στρατιώτες σε… βράχους και τους κάνει εξαιρετικά αδύνατο να τους πιάσει το γυμνό μάτι.








Το Kit 300 αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Polaris Solutions, σε συνεργασία με Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Είναι ένα φύλλο καμουφλάζ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι στρατιώτες για να προστατευθούν αποτελεσματικότερα από την κοινή θέα του «εχθρού».

Ζυγίζει μόλις 1,1 κιλά και τυλίγεται εύκολα για να μεταφέρεται με ευκολία. Εκτός από ένα εύχρηστο κομμάτι καμουφλάζ, λειτουργεί επίσης ως μια φορητή σκηνή με την οποία κάποιος μπορεί να κουκουλωθεί για να προστατευθεί πχ από τη βροχή.



Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το Kit 300 δεν πιάνουν ούτε οι θερμικές κάμερες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, καθώς αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του.

Η Polaris σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κι άλλες εκδόσεις του Kit 300 για άλλους τύπους εδάφους, ενώ ο CEO Asaf Picciotto είπε ότι η ιδέα προήλθε από τις εμπειρίες του στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, καθώς είδε ότι οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστούν με θερμικές κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου