Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Αγόρασε «μαϊμού» Opel Corsa OPC…

Οι σπείρες που κλέβουν αυτοκίνητα και χρησιμοποιούν χαρτιά από τρακαρισμένα φαίνεται ότι κάνουν τόσο καλή δουλειά που εξαπατούν μέχρι και επαγγελματίες. Τα αυτοκίνητα «μαϊμού» είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου,  έχει δημοσιεύσει πάρα πολλά ρεπορτάζ για την δράση των κυκλωμάτων και πως καταφέρνουν να μεταπωλούν με νόμιμα έγγραφα τα κλεμμένα οχήματα!

Ωστόσο, πλέον με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που είναι πάρα πολύ ακριβός, δυσκολεύει πολύ τις έρευνες των Αρχών και των ειδικών καθώς ο νέος αριθμός πλαισίου που έχει επαναχαραχθεί στο κλεμμένο αυτοκίνητο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνον που έχει χαράξει το εργοστάσιο παραγωγής.

Μάλιστα, πρόσφατα θύμα έπεσε και έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο οποίος έμπλεξε κυριολεκτικά με τις Αρχές και έχασε αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς το αυτοκίνητο που απέκτησε από κάποιον ιδιώτη καταναλωτή, ήταν προφανώς μέλος σπείρας και αποδείχθηκε ότι είχε παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Ο έμπορος έχει μπλέξει στα δικαστήρια και βέβαια το αυτοκίνητο παραμένει δεσμευμένο από τις Αρχές, ενώ έχει χάσει και ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης.

Όπως αναφέρει ο έμπορος που απέκτησε το Opel Corsa OPC με παραποιημένο πλαίσιο  «Εμείς ως εμπορία αυτοκινήτων πέραν των δημοπρασιών αγοράζουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και από ιδιώτες καταναλωτές. Έτσι μας ήρθε για αγορά και ένα Opel Corsa OPC με λίγα σχετικά χιλιόμετρα και με καλή τιμή. Αμέσως το πήγαμε για έλεγχο και σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας αλλά και τα έγγραφα του οχήματος δεν φαίνονταν καμία απολύτως παρατυπία και μάλιστα στο όχημα τηρούνταν ευλαβικά το πρόγραμμα συντήρησης. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του είχε ξοδέψει και αρκετά χρήματα για να τοποθετήσει στο αυτοκίνητο κάποια πολύ ιδιαίτερα αξεσουάρ αλλά και ένα μοναδικό ηχοσύστημα! Έτσι πήρα την απόφαση να το αποκτήσω και μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του οχήματος το έβαλα αγγελία στο Διαδίκτυο.


Μετά από 10 ημέρες με κάλεσε κάποιος κύριος και με ρώτησε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το αυτοκίνητο και ειδικά για τον πρόσθετο εξοπλισμό γεγονός που με παραξένεψε. Μετά από δύο ημέρες με επισκέφθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας του τοπικού τμήματος μαζί με τον κύριο και μου αποκάλυψαν ότι το αυτοκίνητο που πουλάω είναι με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και έχουν χρησιμοποιηθεί τα έγγραφα ενός ίδιου οχήματος που έχει καταστραφεί σε τροχαία ατύχημα!

Αρχικά δεν το πίστεψα αλλά η λεπτομερέστατη αναφορά του ιδιοκτήτη του κλεμμένου οχήματος με έπεισαν πως κάτι περίεργο συμβαίνει με το εν λόγο όχημα.

Κατόπιν το όχημα κατασχέθηκε από τις Αρχές, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στο δικαστήριο και φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις τους. Μέχρι να ολοκληρωθεί το δικαστήριο εγώ θα έχω δεσμευμένες αρκετές χιλιάδες ευρώ και βέβαια είναι πολύ πιθανό να τις χάσω καθώς οι Αρχές έχουν πιστοποιήσει ότι έχει παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου του οχήματος!

Πλέον οι σπείρες που αγοράζουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα από «παλιατζήδες» ή ασφαλιστικές ή εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης διαθέτουν τόσο υψηλή τεχνολογία που μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και τους πλέον ειδικούς τεχνικούς!

Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι στις άδειες των οχημάτων που οδηγούνται προς αντικατάσταση εξαιτίας των πολύ μεγάλων ζημιών, να αναγράφεται ότι το όχημα είχε πάθει πολύ μεγάλη ζημιά, ώστε να είναι ενήμεροι οι επόμενοι ιδιοκτήτες τους και οι τεχνικοί στα συνεργεία να μπορούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για όχημα «μαϊμού». Στις ΗΠΑ άλλωστε εδώ και χρόνια τα οχήματα που προέρχονται από ολική καταστροφή το αναγράφουν στις άδειες κυκλοφορίας τους. Στην Ελλάδα τα πράγματα ακόμη παραμένουν ξέφραγο αμπέλι…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου