Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Τουρκία: «Να αποκλείσουμε Μυτιλήνη, Σάμο, Καστελόριζο», λέει ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»

 Την απομόνωση και τον αποκλεισμό Μυτιλήνης, Σάμου και Καστελόριζου, ζητάει ο εθνικιστής… influencer Τζιχατ Γιαϊτζί, ναύαρχος ε.α. και «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας», προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.«Εμείς μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς να πολεμήσουμε» δήλωσε σε εκπομπή του Haber Turk, παρουσιάζοντας χάρτη όπου έχουν «κυκλωθεί» τα τρία συγκεκριμένα νησιά, τα οποία ο Γιαϊτζί τα έβαλε ως «παράδειγμα» όπως δήλωσε προκλητικά. Όπως εξήγησε ο αποκλεισμός των νησιών, από αέρα και θάλασσα, θα οδηγήσει σε … εξέγερση του ντόπιου πληθυσμού κατά των ελληνικών Αρχών.
 



«Επαναλαμβάνω χωρίς να πολεμήσουμε. Το έβαλα μόνο ως παράδειγμα (εννοεί τον χάρτη που παρουσιάζεται στην οθόνη). Σε Μυτιλήνη, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας» δήλωσε (μετάφραση : tourkikanea.gr).



O θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία με τις ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του να μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ακόμη και στα μετριοπαθή που στηρίζουν την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου