Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αυστραλία: Σε lockdown εκατομμύρια μέλισσες μετά τον εντοπισμό θανατηφόρου παράσιτου

 Το παράσιτο ανιχνεύτηκε κοντά στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα - Τις επόμενες ημέρες εντοπίστηκαν προβληματικές κυψέλες σε απόσταση 100 χλμ - Η έξαρση απειλεί να κοστίσει εκατ. δολάρια στον τομέα παραγωγής μελιού και τροφίμων Εκατομμύρια μέλισσες στην Αυστραλία έχουν τεθεί σε lockdown και χιλιάδες θα καταστραφούν, μετά τον εντοπισμό θανατηφόρου παράσιτου στη χώρα.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το παράσιτο «varroa» ανιχνεύτηκε κοντά σε λιμάνι του Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα, όμως τις επόμενες ημέρες εντοπίστηκαν προβληματικές κυψέλες σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.




Η έξαρση απειλεί να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια στον τομέα παραγωγής μελιού και τροφίμων, προειδοποιούν οι ειδικοί. Οι υπεύθυνοι σε μια νέα ζώνη βιοασφάλειας δεν θα μπορούν να μετακινήσουν τις κυψέλες, τις μέλισσες ή τις κηρήθρες.

Η Αυστραλία ήταν η μόνη ήπειρος απαλλαγμένη από το συγκεκριμένο παράσιτο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις μέλισσες παγκοσμίως.



Τα παράσιτα, που έχουν περίπου το μέγεθος ενός σουσαμιού, εξασθενούν και σκοτώνουν τις αποικίες μεταδίδοντας την ίδια στιγμή διάφορους ιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου