Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ford παρουσιάζει το ταχύτερο van στον πλανήτη

 Το Ford Pro Electric SuperVan, αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης και της βελτιωμένης συνδεσιμότητας, προκειμένου να επιτύχει την υψηλότερη απόδοση από οποιοδήποτε επαγγελματικό μοντέλο στην ιστορία της Ford. Ταυτόχρονα, το εντυπωσιακό αυτό όχημα που ετοίμασε η Ford Pro, έρχεται να υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση.


Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh και ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ελέγχου, συνεισφέρουν ώστε το Ford Pro Electric SuperVan να αποδίδει περί τους 2.000 ίππους.






Με την ισχύ αυτή, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα διαρκεί κάτι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις του ειδικά για την περίσταση κατασκευασμένου πλαισίου που είναι έτοιμο για χρήση στην πίστα και περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα από το πρόσφατα αποκαλυφθέν E-Transit Custom– την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του πιο δημοφιλούς van της Ευρώπης - υποστηρίζονται τόσο από την τεχνολογία SYNC μέσω οθόνης αφής της Ford που προέρχεται από τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας, όσο και από πρόσθετη λειτουργικότητα για τον έλεγχο των μοναδικών δυνατοτήτων του Electric SuperVan.
Η αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα κρατά τον οδηγό ενήμερο και επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που βοηθά στην απομακρυσμένη διαχείριση του οχήματος καθώς και στη βελτιστοποιημένη απόδοσή του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ενσωματωμένες στο όχημα υπηρεσίες που μπορούν να επιταχύνουν την παραγωγικότητα περισσότερων από 125.000 πελατών της Ford Pro σε όλη την Ευρώπη. Το ηλεκτρικό SuperVan διαθέτει επίσης επιλέξιμα drive modes και τεχνολογίες αναγεννητικής πέδησης, παρόμοιες με εκείνες που συναντά κανείς στα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της Ford.



Το εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εξελίχθηκε εν κρυπτώ από την Ford Performance και τους ειδικούς στους αγώνες και τα εξηλεκτρισμένα ράλι ανθρώπους της STARD στην Αυστρία, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός του ήταν ευθύνη της ομάδας της Ford Design στην Κολωνία της Γερμανίας.
Το κατασκευασμένο βάσει αγωνιστικών προδιαγραφών όχημα επίδειξης συνδυάζει το πάτωμα του E-Transit Custom με ένα ατσάλινο πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος και πάνελ αμαξώματος χαμηλού βάρους από συνθετικά υλικά. Μια ειδικά εξελιγμένη υγρόψυκτη μπαταρία με χωρητικότητα 50 kWh είναι τοποθετημένη με γνώμονα τη βέλτιστη κατανομή της μάζας και το χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε περίπου 45 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν τυπικό ταχυφορτιστή ηλεκτρικού οχήματος. Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τη φόρτιση και τη μπαταρία μέσω της οθόνης αφής που βρίσκεται στην καμπίνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου