Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Οθωμανικό πηγάδι έκρυβε η τρύπα που άνοιξε στο κέντρο της πόλης

Στο σημείο όπου η άσφαλτος υπέστη καθίζηση, κλήθηκε η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η ΕΥΑΘ και η ΔΕΠΑ, ενώ η τροχαία χρειάστηκε να διακόψει την κίνηση των οχημάτων για περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αυτοψία αρχαιολόγου ο οποίος κλήθηκε στο σημείο και εξέτασε την τρύπα στην άσφαλτο με ειδική κάμερα, εκτιμάται ότι πρόκειται για πηγάδι οθωμανικής εποχής, και δεν έχει καμία απολύτως αρχαιολογική αξία.
"Ειδοποιηθηκαμε το πρωί για μια τρύπα στην άσφαλτο και ανοίγοντας είδαμε ότι πρόκειται για ένα πηγάδι με μεγάλο βάθος. Κλήθηκε η αρχαιολογική Υπηρεσία που το φωτογράφισε, ήρθε η ΕΥΑΘ για να δούμε μήπως πρόκειται για διαρροή από αποχέτευση και ύστερα προχωρήσαμε στο "μπάζωμα" της τρύπας", ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δ. Θεσσαλονίκης, Νίκος Μεσημέρης.


Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου μέχρι και αυτήν την ώρα εργάζονται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος ενώ εργασίες αναμένεται να γίνουν και το Σαββατοκύριακο που η κίνηση στο σημείο θα είναι λιγότερη. Επί τόπου βρίσκεται και η Τροχαία η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία, ενώ η τρύπα έχει κλείσει με προσωρινό τρόπο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου