Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες βγάζουν τα σακάκια τους και κοροϊδεύουν τον Πούτιν

Έβγαλαν τα σακάκια τους στο γεύμα και τις γραβάτες τους στην αναμνηστική φωτογραφία - Θέλησαν να κοροϊδέψουν τις πόζες του Πούτιν, όταν έκανε ημίγυμνος ιππασία για να δείξει το γυμνασμένο κορμί του «Πρέπει να του δείξουμε τα μπράτσα μας!», είναι το μήνυμα που στέλνουν στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν οι ηγέτες της Συνόδου Κορυφής της G7 που πραγματοποιείται στο Έλμαου της Γερμανίας, με οικοδεσπότη τον Καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς.



Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έγινε αντικείμενο χλευασμού με τους ηγέτες των επτά πιο ισχυρών οικονομικών του πλανήτη να επισημαίνουν ότι είναι πιο... μυώδεις απ' αυτόν, στο πλαίσιο σχολιασμού παλαιότερων φωτογραφιών του, όπου απεικονιζόταν χωρίς πουκάμισο για να αποδείξει ότι είναι γυμνασμένος.

Στη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στην πόλη Ελμάου της Γερμανίας, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και ο Καναδός ομόλογός του Τζάστιν Τριντό άρχισαν να αστειεύονται για τις πόζες του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας ημίγυμνος ιππασία για να δείξει το γυμνασμένο κορμί του.

Τα αστεία των ηγετών έρχονται, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να κρατήσει ενωμένους τους συμμάχους του έναντι του Ρώσου ομολόγου του.

Νωρίτερα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τη Ρωσία για τον βομβαρδισμό στο Κίεβο. «Δείχνει περισσότερο τη βαρβαρότητά της», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.


Η δυτική συμμαχία βρίσκεται σε αδιέξοδο σε ότι αφορά την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον πέμπτο μήνα με τη Ρωσία να ρίχνει βόμβες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.

«Σακάκια; Μπουφάν έξω; Να βγάλουμε τα ρούχα μας;», ρώτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενώ καθόταν στο τραπέζι με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου. «Ας περιμένουμε να βγάλουμε την φωτογραφία», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.



Ποζάροντας για μία επίσημη φωτογραφία στη διάρκεια του γεύματος , οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να βγάλουν τα σακάκια τους. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», είπε ο Τζόνσον.

Από την πλευρά του Τριντό, το αστείο του επικεντρώθηκε στο γυμνό στήθος του Πούτιν κατά τη διάρκεια της ιππασίας στη Σιβηρία: «Θα βγάλουμε κι εμείς μία φωτογραφία κάνοντας ιππασία χωρίς σέλα με γυμνό στήθος».

Ο ηγέτης του Καναδά αναφερόταν σε μια φωτογραφία του 2009 με τον Πούτιν χωρίς πουκάμισο να κάνει ιππασία στα βουνά της περιοχής Tyva της Σιβηρίας κατά τη διάρκεια διακοπών.

Στη συνέχεια, ο Τζόνσον ακούγεται στα πλάνα να λέει: «Πρέπει να τους δείξουμε τα μπράτσα μας».

«Η ιππασία είναι η καλύτερη», υποστηρίζει η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που ήταν στο γεύμα, προτίμησε να μην συμμετέχει στα περιπαιχτικά σχόλια σε βάρος του Ρώσου ομολόγου του.

Πάντως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία των G7, οι ηγέτες έβγαλαν μόνο τις γραβάτες τους ποζάροντας με τα σακάκια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου