Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η «άκυρη» Pepsi

Η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τα είπε όλα για την «άκυρη» διαφήμιση της Pepsi με ένα... tweet
Μπορεί η Pepsi να απέσυρε τελικά, μόλις ένα 24ωρο από την κυκλοφορία του, το αμφιλεγόμενο διαφημιστικό της με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner, ωστόσο οι θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε το κλιπ στα social media δεν λένε να καταλαγιάσουν.
Η εταιρεία ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το διαφημιστικό που κατάφερε να τσαντίσει μέσα σε ένα 24ωρο δεκάδες ομάδες προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, παρουσιάζοντας ένα λευκό μοντέλο να «φέρνει την ειρήνη» σε μια διαδήλωση προσφέροντας ένα... αναψυκτικό σε έναν αστυνομικό (στην ουσία υποτιμώντας τα σοβαρά προβλήματα και τις κοινωνικές αδικίες πίσω από τις κινητοποιήσεις).




Μέσα στον «χείμαρρο» των επικριτικών tweet που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του βίντεο, υπήρχε μια ανάρτηση που ξεχώρισε, επειδή κατάφερε  με μια μόνο φράση να συνοψίσει τι πάει στραβά με αυτό το κλιπ.
Επρόκειτο για την ανάρτηση της μικρότερης κόρης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του γνωστού ηγέτη του Αφροαμερικανικού κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

«Κρίμα που ο πατέρας μου δεν ήξερε για τη δύναμη της Pepsi», έγραψε η Bernice King στο Twitter το απόγευμα της Τετάρτης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Αφροαμερικανού ιερέα να σπρώχνεται από αστυνομικούς σε μια διαδήλωση, πολλά χρόνια πριν.

Η εταιρεία έσπευσε να απαντήσει ότι «φυσικά δεν είχε καμία πρόθεση να δείξει ασέβεια στο πρόσωπο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και σε όσους αγωνίστηκαν για τη δικαιοσύνη», αποφεύγοντας πάντως για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσει... τι στο καλό σκεφτόταν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου