Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα τέκνων

Στη διάθεση των γονιών βρίσκεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της αίτησης χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων αλλά και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Πρόκειται για το γνωστό έντυπο Α21 που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να εισπράξουν το σχετικό επίδομα. Πρόσβαση στην εφαρμογή θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την καινούργια ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).




Όπως αναφέρεται στις σχετικές οδηγίες, από την υπηρεσία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το έντυπο για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων - πολύτεκνων οικογενειών. Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.

Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ελέγξουν τα στοιχεία να εισάγουν ή να μεταβάλλουν πληροφορίες εφόσον απαιτείται και να κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος, τότε συμπληρώνεται τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή). Επίσης συμπληρώνονται τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτωμένων τέκνων (ΑΜΚΑ, αρ. οικογ. μερίδας, δημοτολόγιο κ.λπ.).

Συμπληρώνεται επίσης ο IBAN λογαριασμός στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα. Τέλος, πρέπει να γίνει η οριστικοποίηση της αίτησης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου