Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σφαιρόπουλος: «Στόχος μας ο τίτλος»

Σφαιρόπουλος: «Στόχος μας ο τίτλος»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιμένει ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, αλλά τονίζει ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Μαδρίτη με στόχο την κορυφή.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη Live Sport: Για το αν ο Ολυμπιακός είναι χειρότερη ομάδα από την ΤΣΣΚΑ, την οποία ο ίδιος έχει χρίσει φαβορί: «Δεν έχουμε χειρότερη ομάδα.




Απλώς η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί γιατί έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και έχει παίκτες που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο και εμείς έχουμε παίκτες που ξέρουν να παίρνουν δύσκολα παιχνίδια, παίκτες νικητές που έχουν παίξει σε πολλά Final Four και έχουν κατακτήσει πολλά τρόπαια. Έχουμε λοιπόν τον τρόπο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, να μπούμε δυναμικά και να κερδίσουμε μια δύσκολη ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ».

Για το στόχο του Ολυμπιακού στο Final Four: «Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι σίγουρα επιτυχία το γεγονός πως επιστρέψαμε στο Final Four μετά από απουσία ενός έτους. Όπως έχουν πει και οι πρόεδροί μας, ο Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της τελευταίας επταετίας στην Ευρώπη, οπότε στοχεύει πάντα στην κορυφή. Δεν θα ταξιδέψουμε στη Μαδρίτη για να παίξουμε απλά. Θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν».

Για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να κατακτήσει τον τίτλο: «Για μένα όλες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες. Και οι τέσσερις ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ναι μεν λέω πως η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, αλλά έχουμε και εμείς τις ίδιες πιθανότητες να πάμε στον τελικό».

Για την επιτυχία των αουτσάιντερ στα τελευταία τρία Final Four: «Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο πως το αουτσάιντερ παίρνει πάντα τον τίτλο. Μπορεί να έτυχε αυτό τα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν άλλες χρονιές που τα φαβορί κατέκτησαν το τρόπαιο. Όπως η Μπαρτσελόνα το 2003 ή ο Παναθηναϊκός το 2007 στην Αθήνα. Όσο για το αν η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερη πίεση δεν το γνωρίζω και δεν μας απασχολεί. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στα του οίκου μας και επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν από παιχνίδια-τελικούς και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας».

Για τις διαφορές από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Top 16: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Τεχνικά τουλάχιστον, ελάχιστα πράγματα μπορούν να διαφοροποιηθούν. Το ότι ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα που ξεκινάει το παιχνίδι της από την άμυνα δεν μπορεί να αλλάξει, όπως και ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που κι αυτή προσπαθεί πολύ στην άμυνα και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο στην επίθεση. Οπότε τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού δεν αλλάζει. Ίσως κάποιες παραλλαγές σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά αυτά είναι μηδαμινά σε σχέση με την κεντρική φιλοσοφία των δύο ομάδων. Για εμάς είναι σημαντικό να δούμε το πως θα τους αντιμετωπίσουμε συνολικά και είναι σημαντικό να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και όχι να το αφήσουμε να πάει στην τύχη».

Για τα δυνατά σημεία της ΤΣΣΚΑ: «Σίγουρα διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης. Έχει πολλούς εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση και αυτό είναι που την καθιστά επικίνδυνη. Μπρολί να σταματήσεις για παράδειγμα τον Τεόντοσιτς ή τον Κιριλένκο και να σου κάνει τη ζημιά κάποιος άλλος παίκτης. Σε κάθε παιχνίδι της, ο πρωταγωνιστής είναι διαφορετικός. Γι' αυτό έχω τονίσει πως είναι σημαντικό να μην εστιάσουμε σε 2-3 παίκτες, αλλά στην αντιμετώπιση όλης της ομάδας».

Για τον κόσμο που θα βρεθεί στην ισπανική πρωτεύουσα: «Θα τους δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ και να διεκδικήσουμε στον μεγάλο τελικό το τέταρτο ευρωπαϊκό μας. Να είναι κόσμιοι στο γήπεδο και να ενισχύσουν με τη φωνής τους την ομάδα μας, όπως κάνουν όλη τη χρονιά. Τους θέλουμε δίπλα μας».

Για την εμπειρία του στην ΤΣΣΚΑ: «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα η συμμετοχή μου στο Final Four με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έμαθα πολλά πράγματα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Πρωταγωνιστής δεν είμαι εγώ, αλλά οι παίκτες που αγωνίζονται. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσω έναν τίτλο. Μακάρι να το καταφέρουμε. Είναι ευχή για κάθε προπονητή να έχει μια τέτοια ευκαιρία».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είναι πολύ σημαντικό που δύο Έλληνες προπονητές έχουν καταφέρει να οδηγήσουν τις ομάδες τους στο Final Four. Πιο σημαντικό βέβαια, είναι πως μια ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός πήγε στο Final Four. Θετικό είναι το γεγονός επίσης πως υπάρχουν και Έλληνες παίκτες στις άλλες ομάδες της τελικής τετράδας, πράγμα που σημαίνει πως οι προπονητές και οι παίκτες είναι άξιοι πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ».

Για τα playoffs της Α1 και το πλεονέκτημα έδρας: «Μετά και τη νίκη μας στο ΟΑΚΑ εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ένα πλεονέκτημα το οποίο σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα. Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμα, ωστόσο δεν έχει κριθεί τίποτα. Όπως έχει αποδειχθεί, το πλεονέκτημα έδρας δεν μετράει τόσο. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, την οποία αποκλείσαμε στα playoffs της Euroleague με μειονέκτημα έδρας. Όπως και να 'χει, επικεντρωνόμαστε στο Final Four τώρα και μετά το τέλος του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου και για να τον πετύχουμε θα πρέπει να ξεκινήσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση από τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς για να φτάσουμε στους τελικούς».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου