Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Άρτεμις - Εγκλήματα σε Δήμο με Δήμαρχο "επισκέπτη"

Άρτεμις - Εγκλήματα σε Δήμο με Δήμαρχο "επισκέπτη"
Αυτές είναι εικόνες ενός δήμου που έχει Δήμαρχο έναν άνθρωπο που δεν κατοικεί στον Δήμο του. Δήμαρχος "επισκέπτης" δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλο Δήμο της χώρας μας.
Η τρομακτική πιθανότητα να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα της Αρτέμιδος ακουγόταν από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε στο Δ.Σ. ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει.

Τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται ραγδαία και όχι μόνο σε κατοικίες. Τον τελευταίο μήνα έχουν πληγεί σοβαρά και καταστήματα της Αρτέμιδος από αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και βανδαλισμών. Να θυμηθούμε μερικά πρόσφατα: Ληθαίος, Μπέλμπας, ο Φούρνος του Μπέκα. Εχθές προστέθηκε στην λίστα και το φαρμακείο της Ελισάβετ επί της Λ.Καραμανλή. Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών είναι υπέρογκο ειδικά σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης.
Δεν είναι αρκετό να "θλίβεται" η Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται δυναμική παρέμβαση. Χρειάζεται πολιτικό σθένος για να πεισθεί η Κεντρική Εξουσία ότι το ΑΤ Αρτέμιδος χρειάζεται αναβάθμιση και όχι κατάργηση.

Δυστυχώς, όμως, η Δημοτική Αρχή και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, ανήμπορη να αντιδράσει και ασυνεπείς ως προς τις διαβεβαιώσεις παραμονής του ΑΤ Αρτέμιδος, μόλις πριν 3 μήνες. Ο ίδιος ο Δήμαρχος σε ερώτηση σχετικά με πιθανό κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι απίθανη και ότι είχε την διαβεβαίωση από τους υπεύθυνους για αυτό. Όλα όμως αποδεικνύονται λόγια του αέρα και κενές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. 
Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να θλίβεται και να εκπλήσσεται.

Βέβαια, στην συγκεκριμένη κατάσταση δεν άμοιρη ευθυνών και η αντιπολίτευση, η οποία είναι ανύπαρκτη και εντελώς διακοσμητική, μέχρι στιγμής, ειδικά για τέτοια σοβαρά ζητήματα. Η μείζονα αντιπολίτευση φαίνεται παγερά αδιάφορη και ή ελάσσονα έχει μείνει στο επεισόδιο "κάνουμε ερωτήσεις και δεχόμαστε αμάσητες τις απαντήσεις του Δημάρχου".

Πάντως οι κάτοικοι δεν έχουν το περιθώριο να "θλίβονται". Βρίσκονται σε απόγνωση για το σκοτεινό μέλλον της Αρτέμιδος που βυθίζεται στην καταστροφή από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία ενός Δημάρχου που δεν μπορεί να συμμεριστεί τις καταστάσεις και τα αδιέξοδά τους, αφού δεν κατοικεί στον Δήμο. Ένας απλός επισκέπτης στον Δήμο πως μπορεί να διοικήσει αποτελεσματικά.

6 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΓΚΟ? Η ΚΟΚΟΝΑ Η ΑΝΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΤΕ ΧΛΙΑΡΑ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΩΣΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΓΚΟ,ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.Ο ΜΟΥΓΚΟΣ ΕΠΑΘΕ ΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟΜΙΣΗ Η ΩΡΑ ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ.ΡΕΕΕΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ ΜΑΡΚΟΥ Δ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ,Η ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καρφακιας εκεινος ο ζωηρος μπουλης τι εγινε?Τον τσακισε το παρταλι ο Δημητρακης? τον Φιμωσε η ΜΠΑΡΜΠΙ γιατι αυτη δεν εχει να πει τιποτα?Ο Οικονομιδης εκεινο το κρεας το σαπιο δεν του γραφει πια ποιηματακια παιδικα, το εκοψε και αυτο η ΜΠΑΡΜΠΙ η καταλαβε ο Καρφακιας οτι το νηπιαγωγειο τελειωσε.Στην αρχη ηταν ωραιος δυναμικος επιθετος, τον εβαλαν στο μαντρι εγινε και αυτος σκυλακι της ΜΠΑΑΡΜΠΙ και του γραφει μελατα ο αχθοφορος να αρεσουν στην αφεντηκινα? Ρε τι ρεζιλι ειμασται ΟΛΟΙ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσεις που κανετε σοβαρη αντιπολυτευση μηπως ξερετε γιατι εκλεισαν ολες οι παιδικες χαρες. Απο το 2009 επαιρναν ολο αναβολες οι δημοι απο το Κρατος για τα χαλια που ειχαν οι παιδικες χαρες. Τωρα τελος δεν εχει αλλη αναβολη. Τι θα γινει θα τις φτιαξουμε ή τελος οι παιδικες χαρες για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δ.Μάρκου είναι οτι το χειρότερο σαν δήμαρχος για την Αρτέμιδα τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να το είχατε σκεφτεί πολύ πρίν για να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο να τον αντιμετωπίσει στις εκλογές αντί για το ξαδελφάκι του Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστευω οτι ο Δ Μαρκου δεν μπορει να κανει τιποτα περισσοτερο γιατι ειναι πολυ λιγος,δεν εχει και την καλυτερη ομαδα .Ο Κατσαλιρος[πρωην δημαρχος] κανει πλατη γιατι εχει τους λογους του.Η Αννα το προσπαθει αλλα φροντισαν να την βγαλουν απο τις επιτροπες οποτε ο θεος να βαλλει το χερι του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να το σκευτομασταν οταν διωξαμε τον εναν σπαταναιο Μαρκου και φεραμε τον αλλο Σπαταναιο Μαρκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου