Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - «ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ»

  ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΛΙΤΟΥ ΒΙΟΥ», ΕΕ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ
Για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές γίναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου.
Ενώ περίτρανα αποδεικνύεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει με συνέπεια τις κατευθύνσεις μιας αντιλαϊκής πολιτικής που πετσοκόβει τις κρατικές δαπάνες για τους Δήμους, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα και φορτώνοντας βάρη στους δημότες, η ηγεσία του Δήμου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει το παραμύθι ότι η πολιτική δεν χωράει στα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης και άλλα τέτοια χαριτωμένα…Το τελευταίο διάστημα έχει βρει μάλιστα και μιμητές σε μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης που προσπαθούν, με την ανοχή του Προέδρου του ΔΣ, να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε γήπεδο, επειδή μάλλον τους ενοχλεί η αλήθεια…




Τους ρωτάμε λοιπόν;

· Δεν κατάλαβαν, στο τελευταίο ΔΣ, τι έγραφε πρόσφατο φιρμάνι του Υπουργείου Εσωτερικών ("Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα") που μειώνει από τέσσερις σε δυο τους γιατρούς που τοποθετούνται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου!

· Δεν γνωρίζουν για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εντέλλεται τους Δήμους να συμμορφωθούν και το 2015 με παραπέρα μείωση του εκτάκτου προσωπικού.

· Δεν γνωρίζουν για τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης στην πολιτική ΕΕ και κεφαλαίου για συνεχείς περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τους δήμους.

· Δεν γνωρίζουν για τους αντίστοιχους νόμους που απαγορεύουν τις προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό στις δομές του δήμου, πράγμα που οδηγεί σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και υποβάθμιση των υπηρεσιών.

· Δεν γνωρίζουν για τη νέα κυβερνητική γραμμή ότι μόνιμο προσωπικό θα υπάρχει μόνο για τις κοινωνικές και ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, όπου δηλαδή πληρώνουν οι δημότες, πολιτική που ήδη φαίνεται να υιοθετείται σε διάφορους Δήμους (Ηλιούπολη).

Όχι μόνο τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά βάζουν και πλάτη!

Τη συμπόρευση τους με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική έδειξαν όλες οι παρατάξεις, όταν απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για αιτήματα-διεκδικήσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την άρση αυτού του αντιλαϊκού πλαισίου.

Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε και για την ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζομένων του Δήμου, ρίχνοντας την ευθύνη στους διαγωνισμούς, τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες…

Καλούμε τους δημότες, το λαό της περιοχής να παλέψει για την αποκατάσταση των απωλειών τη περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, να διεκδικήσει ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Το σίγουρο είναι ότι οι ανάγκες μας τρέχουν και δεν μπορούμε να είμαστε στο «περίμενε», στην ανοχή και στην αναμονή.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου και τους καλούμε να κινητοποίηθούν, να παλέψουν για τα δίκια τους, να απαιτήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για τις συνθήκες εργασίας (Γάλα – Μέσα Ατομικής Προστασίας – Ιατρικές Εξετάσεις – Τεχνικός Ασφαλείας – Κτιριακές Εγκαταστάσεις κ.α.).

Τους καλούμε να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους δήμους με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν και τις δυσκολίες που προσθέτει στο κίνημα, η γραμμή συνδικαλιστικών ηγεσιών, όπως αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρεται για τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμφώνησε με τον «Καλλικράτη» των ιδιωτικοποιήσεων, που προτείνει μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια της επιχειρηματικής δράσης, της «αποδοτικότητας» των εργαζομένων. Να απορρίψει τη γραμμή που ζητά να γίνουν αγώνες, για να βάλουμε στον ίσιο δρόμο μια κυβέρνηση που δέχθηκε τα συχαρίκια του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., γιατί δεσμεύτηκε να θωρακίσει τα συμφέροντα τους, να τους διασφαλίσει νέα προνόμια, μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει για το λαό τη διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου και επιδιώκει να εξουδετερωθεί κάθε αγωνιστική – διεκδικητική φωνή των εργαζομένων.

Έχουμε ανάγκη από :

· κίνημα και συνδικάτα που θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν ανυποχώρητα αυτά που χάσαμε και αυτά που δικαιούμαστε.

· Κίνημα που θα εκφράζει την αλληλεγγύη του και θα παλεύει μαζί με όλους τους συναδέλφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μόνιμους και συμβασιούχους, εργαζόμενους και άνεργους.

· Κίνημα που θα παλεύει για άμεσα μέτρα ανακούφισης εδώ και τώρα, για επιστροφή όλων των απωλειών, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών.

Καμιά αναμονή – καμιά αυταπάτη. Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μακριά από
τους αγώνες του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου