Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Μία... γυναίκα φταίει για τους «αμαρτωλούς» φούρνους

Μία... γυναίκα φταίει για τους «αμαρτωλούς» φούρνους
Έρωτας ήταν η…αιτία για να μπλέξει με τη νύχτα, είπε απολογούμενος ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων πρωταγωνιστής
σε κύκλωμα σωματεμπορίας.

Χορός εκατομμυρίων είχε στηθεί γύρω από γνωστή αλυσίδα φούρνων που φέρεται να λειτουργούσε ως βιτρίνα μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση οι φούρνοι έκαναν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ!
Πρωταγωνιστές, δυο αδέλφια ο ένας εκ των οποίων είναι ο ιδιοκτήτης των φούρνων ενώ εμφανίζεται και ως το αφεντικό δυο καταστημάτων με Strip Show στην Αθήνα. Οι φούρνοι, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν το … «πλυντήριο» για να «ξεπλένει» το κύκλωμα έσοδα εκατομμυρίων.

Για τα …μάτια μιας γυναίκας

Στις απολογίες τους τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν υποστηρίζοντας ότι είναι θύματα μια κοπέλας που απέλυσαν και ήθελε να τους εκδικηθεί. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν πως «έμπλεξε με τη νύχτα» για τα μάτια μιας γυναίκας.

Απολογούμενος ο 46χρονος Α.Γ. ιδιοκτήτης των στριπτιτζάδικων ισχυρίστηκε πως έμπλεξε με αυτά τα μαγαζιά εξαιτίας του ερωτά του με μια Ρουμάνα χορεύτρια.

«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους» είπε ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας πως πηγαίνοντας στην Ρουμανία ερωτεύτηκε μια στριπτιζέζ. «Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους . Έτσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την off shore εταιρία ; (σε αυτή ανήκαν τα μαγαζιά)

Κατηγορούμενος: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου

Πρόεδρος: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας...Τι είναι το απλό και τι το σπέσιαλ;

Κατηγορούμενος:
Κυρία πρόεδρε πως να σας πω .....

Πρόεδρος: Κατηγορούμενε μη διστάζετε, είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας. Μη ντρέπεστε, ένα επάγγελμα είναι και αυτό.

Κατηγορούμενος: Στο απλό χορεύει η κοπέλα. Στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της.

Πρόεδρος:
Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;

Κατηγορούμενος:
Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας.

Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;

Κατηγορούμενος: Πενήντα στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή, όμως, την έχω παρατήσει.

Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.

Εισαγγελέας:
Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει, να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες.;

Κατηγορούμενος:
Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...

Ο Π.Γ. στην απολογία του επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του αδελφού του κάνοντας λόγο και για «ανταγωνιστές αρτοποιούς» που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση «φουσκώνοντας» την υπόθεση.«Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του, στους φούρνους, έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Τα πριβέ στριπτίζ

Οι δυο αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έρευνα της υπόθεσης και προσποιήθηκαν τους πελάτες των στριπτιτζάδικων για να ξεσκεπάσουν την υπόθεση καταθέτοντας στο δικαστήριο είπαν ότι «οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, θώπευαν πελάτες αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες...».

Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια χορεύτρια που συνεργαζόταν με τα δυο μαγαζιά.

Πρόεδρος:
Τι χορό κάνατε;

Μάρτυρας:
Στριπτίζ... (απάντησε απορημένη )

Πρόεδρος: Καλά κυρία μάρτυς γιατί απορείτε… Εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού;

Εισαγγελέας:
Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς για πριβέ χορούς. Ότι δηλαδή τριβόσασταν με τους πελάτες και τους κατεβάζετε το βρακί, γιατί απορείτε;

«Τελικά παρθεναγωγείο ήταν»

Στο εδώλιο μαζί με τα δυο αδέλφια κάθονται 21 ακόμη άτομα που εργάζονταν στα στριπτιζάδικα. Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία , παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν απλοί υπάλληλοι, σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. με την πρόεδρο της έδρας να σχολιάζει καυστικά «τελικά παρθεναγωγείο ήταν».

Το κατηγορητήριο

Στην δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Ά. Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την Ν .Μ. Εκμεταλλευόμενοι δε, την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία “DESENA LIMITED” , με έδρα την οδό Ιουλιανού αρ. 72-76 στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής».


σxόλια αναγνωστών

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ : 0
Προσθέστε άμεσα το σχόλιό σας
Όνομα *
Σχόλιο *Αυτόματη μετατροπή αγγλικών χαρακτήρωνΑπενεργοποίηση* Υποχρεωτικό πεδίο
Υπολείπονται ακόμα 1700 χαρακτήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου