Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Έξι σούπερ - αυτοκίνητα που δεν... μασάνε στο κρύο

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται καυτά αυτοκίνητα και ψυχρό κλίμα;
Ενώ το χειμώνα, οι νότιες περιοχές του κόσμου συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα εξωτικά τους αυτοκίνητα χωρίς οποιεσδήποτε
ανησυχίες σχετικά με τον κρύο καιρό, οι άνθρωποι στις βόρειες περιοχές σκέφτονται λίγο διαφορετικά.




Όσο τα κάμπριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω από το Μαϊάμι, τα αυτοκίνητα στα Βόρεια πρέπει να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Η ορατότητα έχει βελτιωθεί, η αξιοπιστία είναι καλύτερη, και περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν το all-wheel-drive σύστημα καθότι είναι ο βασικός παράγοντας. Σε ολισθηρές συνθήκες, το σύστημα αυτό δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν οδηγό.

Εάν λοιπόν σκέφτεστε να αγοράστε ένα supercar, αλλά δεν θέλετε να το έχετε στο γκαράζ όλο το χειμώνα, δείτε παρακάτω τη λίστα που συνέταξε το Business Insider.

Αν είστε κλασικός τύπος, τότε η Lamborghini LM002 είναι μια καλή επιλογή. Αυτό είναι το πρώτο all-wheel drive Lamborghini και διαθέτει επίσης έναν φοβερό κινητήρα V12 από την Countach.



Αν το LM002 είναι λίγο κλασικό για εσάς, τότε ίσως μια Porsche 911 Turbo είναι η σωστή επιλογή. Με έως και 530 ίππους, αυτό το αυτοκίνητο «χτυπά» 60 mph σε 3 δευτερόλεπτα.



Το Audi RS6, μπορεί να μοιάζει με ένα τυπικό στέισον βάγκον, αλλά δεν είναι. Το αυτοκίνητο αυτό τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V10 κινητήρα, καλό για 570 ίππους, που το κάνει ισχυρό και πρακτικό.



Η Ferrari είναι στο παιχνίδι παντός καιρού. Η FF-που ξεχωρίζουν για "Ferrari Four» ενσωματώνει για πρώτη φορά το σύστημα AWD της εταιρείας. Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα, η ΣΑΠ δεν είναι όλη την ώρα. Αντ 'αυτού, το αυτοκίνητο είναι κίνηση στους πίσω τροχούς μέχρι να ανιχνευτεί ολίσθηση, και στη συνέχεια οι μπροστινοί τροχοί εμπλέκονται. Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.



Η Ferrari FF (το FF σημαίνει «Ferrari Four», υποδηλώνοντας τις τέσσερις θέσεις και την τετρακίνηση) είναι ένα σπορ υπεραυτοκίνητο που έχει τελική ταχύτητα 335 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Η Ferrari αναφέρει επίσημα ότι η FF είναι το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Ο κινητήρας της FF συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με σύστημα αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι παρόμοιο με τις Ferrari California και Ferrari 458 Italia.

Το εντελώς νέο σύστημα κίνησης στους τέσσερις τροχούς, που εξελίχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Ferrari, ονομάζεται 4RM: είναι κατά 50% ελαφρύτερο από ένα συμβατικό σύστημα, και παρέχει έξυπνα την ισχύ σε κάθε έναν από τους 4 τροχούς, ανάλογα με τις ανάγκες. Λειτουργεί μόνο όταν το καντράν manettino στο τιμόνι είναι στις θέσεις «comfort» ή «snow», αφήνοντας το αυτοκίνητο πιο συχνά στην παραδοσιακή διάταξη στους πίσω τροχούς.

H Bentley Continental GT είναι ένα υπερπολυτελές κουπέ αυτοκίνητο. Κάτω από το καπό της νέας Continental GT εξακολουθεί να υπάρχει ο γνωστός W12 κινητήρας των 6 lt λίτρων, που με τη συνδρομή διπλού turbo η απόδοσή του έχει αυξηθεί στους 575 PS (από 560) και η ροπή στα 71,4 kgm.



To Audi R8 είναι ένα σπορ υπεραυτοκίνητο που παρουσιάστηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi στις 30 Σεπτεμβρίου 2006, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το R8 έχει εξελιχθεί από την quattro GmbH και βασίζεται στη Lamborghini Gallardo. Το μοντέλο αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο με τον V8 κινητήρα 4.2 FSI μέχρι το 2009 που βγήκε ο V10 κινητήρας 5.2 FSI. Οι αποδόσεις είναι του 4.2 στους 425 hp και του 5.2 στους 525 hp.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου