Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

"Τα τείχη της Βασιλεύουσας" στον Άλιμο

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και οι υπερασπιστές τους, είναι το θέμα μιας έκθεσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που αυτές
τις μέρες παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκτελωνιστών στον Άλιμο, επί της Λεωφ. Ιωνίας αρ. 96 και πραγματοποιείται από τον "Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου" (ΘΟΠΑΑ), πρόεδρος του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Στέφανος Διαμαντής. 





Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου, παρουσία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συνεχάρη όλους όσους συνετέλεσαν σ' αυτή την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο καθημερινά από 10:00-14:00 και 17:00 - 21:00.



Ο πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ κ. Διαμαντής, Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή, καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους, έως τη λήξη της έκθεσης, τον Νίκο Δεληβοριά, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και τον Δημήτρη Κατσίκη, για την χειροποίητη πανοπλία, πιστό αντίγραφο, των υπερασπιστών της Πόλης.



Τελευταίος από τους ομιλητές, ο Στέλιος Ελληνιάδης, που αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές, γύρω από διάφορους τομείς δραστηριότητας των Βυζαντινών χρόνων, όπως, για παράδειγμα, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονική, μουσική, οικονομικά και τραπεζικά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε τα άκρως κολακευτικά σχόλια του κόσμου, για την πρόσφατη ανακαίνιση του χώρου που φιλοξένησε την εκδήλωση, και η οποία έγινε από τα συνεργεία του δήμου, όπως μας είπε σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε ο πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ κ. Διαμαντής.

Τελειώνοντας να πούμε πως, στο ίδιο Πολιτιστικό Κέντρο, την προσεχή Δευτέρα (30/3), στις 18:00 , θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Καθαρή Πόλη - Ζωντανά μνημεία".

Την ημέρα των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο πατήρ Διονύσιος Κατσούλης, η δημοτική σύμβουλος της διοίκησης (και τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών) Χριστίνα Βράνη, η επικεφαλής του συνδυασμού "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι", δ.σ. Ελένη Μπελιά, ο π. δημοτικός σύμβουλος Αριστείδης Θωμόπουλος, από την Ένωση Γονέων η Ντόρα Δανοχρήστου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Νότιο Σήμα" ο Χρήστος Αδαμόπουλος, η γνωστή και δραστήρια Αλιμιώτισσα Ρούλα Βράνη κ. ά.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ.

www.vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου