Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τίμησε την επέτειο της γέννησης του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τίμησε την επέτειο της γέννησης του Βασίλη Τσιτσάνη.
Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη τίμησε την Kυριακή, 29 Μαρτίου το βράδυ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.



Τελικά και η νέα μεγάλη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας, αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει μεγάλες και επιτυχημένες εκδηλώσεις και ίσως τους καλοκαιρινούς μήνες με την χρήση και του «αιθρίου» να μπορέσει να φιλοξενήσει ανάλογες εκδηλώσεις όπως τη σημερινή.




Η Τασούλα Δημοπούλου με τα «Τα παιδιά του βουνού», ο Ιωσήφ Πικουλίδης στο μπουζούκι, ο Αλέκος Αργυρόπουλος στη κιθάρα και η Νατάσα Γιάννου στο τραγούδι , μας θύμισαν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα, του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα.



Πριν από την έναρξη του προγράμματος ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στη πρόσκληση του Δήμου και για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκλεκτό προσκεκλημένο της βραδιάς τον Στέλιο Καραγιώργο, ο οποίος με την ιδιότητα του Διευθυντή του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, ήρθε από τα Τρίκαλα ειδικά για την εκδήλωση του Δήμου.



Μετά τον Δήμαρχο το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο Βασίλη Τσιτσάνη και μετά τη σύντομη αναδρομή στη ζωή μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της επιτροπής που ασχολούνται με τα πολιτιστικά και ειδικότερα αναφέρθηκε στους Βλαδίμηρο Καϊσερλόγλου και Πλάτωνα Ανδριτσάκη.



Μετά τον Γ. Δουβίτσα, το λόγο έλαβε η Τασούλα Δημοπούλου, «ψυχή» της εκδήλωσης ξεκινώντας με την ευχή «Να μας δένει αυτή η αγάπη που όλους μας έφερε σήμερα εδώ», στη συνέχεια η Τασούλα Δημοπούλου, αναφέρθηκε ξεχωριστά για τον καθένα από τους μαθητές της την Νικολέτα, τη Νεφέλη, τον Γιώργο, τη Τζίνα, τον Πέτρο, τη Θεοδώρα, την Ελένη, τη Κατερίνα και τα Βαγγέλη….τα παιδιά μου που χωρίς αυτά δεν θα έκανα τίποτα.





Ήταν μια νύχτα μαγική και ονειρεμένη, όπως ακριβώς την φανταζόντουσαν οι δημιουργοί της παρουσιάζοντας με σεβασμό ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του λαϊκού συνθέτη και στιχουργού.



Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους πολλοί δημότες και εκτός από τον Δήμαρχο , είδαμε τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Δημήτρη Μισοκοίλη, τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Καλφαντή, Αντώνη Παλπατζή και Γεώργιο Κοκκόλη, την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Χριστίνα Παναγιώτου, τον π. Κοινοτάρχη Τάσο Μαλάκη, την Βάσω Κιούση από το Ελληνικό Κέντρο Τεχνης και Πολιτισμού, τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Πέτρο Βλαχάκη και Θανάση Κουραπά, τον Ιατρό απο το Κέντρο Υγείας Ραφήνας Γιώργο Μπαϊρακτάρη, τον τοπικό ερευνητή Δημήτρη Μακρή, τη Στέλα Μισοκοίλη από το Σύλλογο «Ραφήνα σ’ αγαπώ» και τη Δέσποινα Μαθιούδη από το τμήμα πρόνοιας του Δήμου.

Κλείνοντας την αναφορά μας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση θα πρέπει να πούμε και για την ζεστή φιλοξενία που παρεσχέθη από τον Αποστόλη Πικουλίδη και το προσωπικό του ΚΑΠΗ Ραφήνας που φρόντισαν έτσι ώστε να μην υπάρχει παράπονο από κανένα καλεσμένο.

www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου