Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Παραμένει στη φυλακή η σύντροφος του Τσάκαλου

Παραμένει στη φυλακή η σύντροφος του Τσάκαλου
Θα παραμείνει στη φυλακή η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική
οργάνωση, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την προσφυγή της με την οποία ζητούσε την άρση της προσωρινής της κράτησης.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση που άναβε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση της νεαρής κατηγορουμένης με αποτέλεσμα να μην διατάξει την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης.

Ο εισαγγελέας ανέφερε σχετικά: «Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν διότι από το συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Και καταλήγει: «Ωστόσο, η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς την διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και για αυτό προτείνω στο συμβούλιό Σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,3 φορές εμφάνιση σε ΑΤ)».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Συμβούλιο Εφετών αποφασίστε την αποφυλάκιση της μητέρας των καταδικασθέντων αδελφών Τσάκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου