Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκε στον Μαραθώνα το Grand Prix της τοξοβολίας (pics)



Ολοκληρώθηκε στον Μαραθώνα το Grand Prix της τοξοβολίας (pics)Σπουδαία εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα, στο EuropeanGrandPrix 2015 της τοξοβολίας που έγινε στον Μαραθώνα. Οι αθλητές και αθλήτριές μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού 4ημέρου, «κρατήθηκαν σε επαφή με τον στόχο» και η ολοκλήρωση της διοργάνωσης τους βρήκε έχοντας κερδίσει τέσσερα συνολικά μετάλλια (σ.σ. τα τρία στα ομαδικά και το ένα στα ατομικά), πετυχαίνοντας ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και παίρνοντας ακόμα μία πρόκριση για το
Μπακού (1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες).
Απόλυτα ευχαριστημένες έμειναν οι 36 ξένες αποστολές (με 400 άτομα) που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Μαραθώνα. Έφυγαν μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και τις συνθήκες διαμονής, όλες οι αποστολές αλλά και οι επίσημοι προσκαλεσμένοι της ΕΦΟΤ, ο Ιταλός Μάριο Σκαρτσέλα (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας), η συμπατριώτισσά του Μαρινέλα Πισκιότι και ο Χακάν Τσακίρογλου (από Τουρκία), Τεχνικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος των αγώνων.
Η Κατερίνα Χρονοπούλου κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο στα ατομικά, για τα ελληνικά χρώματα. Πήρε το χάλκινο, στο Σύνθετο Τόξο γυναικών νικώντας στον μικρό Ελληνικό τελικό την Αναστασία Τσακίρη με σκορ 130-128.
Στα ομαδικά η συγκομιδή της Εθνικής μας ομάδας, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν τρία συνολικά μετάλλια.
  • Οι γυναίκες κατέκτησαν το ασημένιο στο ομαδικό, στο Ολυμπιακό Τόξο, με την 3άδα Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα, Ευαγγελία Ψάρρα και Αριάδνη Χόρτη.
  • Η ίδια μάλιστα τριάδα (Γκορίλα, Ψάρρα, Χόρτη) πήρε και την πρόκριση για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) δίνοντας στη χώρα μας μια επιπρόσθετη θέση καθώς είχε ήδη δυο εξασφαλισμένες από παλαιότερα Grand Prix.
  • Οι άνδρες κατέκτησαν το χάλκινο στο ομαδικό, στο Σύνθετο Τόξο, με τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Λαμπράκη και Αθανάσιο Κωστόπουλο.
  • Το ελληνικό δίδυμο, με τους Σταύρο Κουμερτά, Κατερίνα Χρονοπούλου  πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό, στο Σύνθετο Τόξο. 
Στα αξιοσημείωτα και το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο Σύνθετο τόξο, στο ομαδικό, με τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Λαμπράκη και Αθανάσιο Κωστόπουλο.
Το θέαμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό ειδικά την τελευταία αγωνιστική ημέρα που ολόκληρη η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, από το Στάδιο της Νέας Μάκρης, που την φιλοξενούσε μέχρι τότε.
Οι μεγάλοι και μικροί τελικοί διεξήχθησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με υπερυψωμένες εξέδρες και για τους αθλητές και τους στόχους, με videowall, χρονόμετρα και περιγραφή στα αγγλικά και τα ελληνικά των 8 συνολικά αγώνων – μονομαχιών (ένας εναντίον ενός), προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους όσους το παρακολούθησαν, αλλά και τις απονομές που ακολούθησαν.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Ηλίας Ψινάκης (Δήμαρχος Μαραθώνα και «οικοδεσπότης»), ο Ισίδωρος Κούβελος (Πρόεδρος ΔΟΑ και Μέλος ΕΟΕ), ο Σπύρος Πάντζας (Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής), Στέλιος Δασκαλάκης (Υπεύθυνος Σχολικού Αθλητισμού και Πρόεδρος στο ΣΕΦ), ο Ιωάννης Καρράς (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Μέλος ΕΟΕ), ο Σπύρος Ανδριόπουλος (Διευθυντής ΑΣΕΑΔ), η Ιλεάνα Κλοκώνη (Διευθύντρια ΕΘΝΟΑ), η Ντόρα Πάλλη (Ολυμπιακή Εκεχειρία), ο Πάνος Μπιτσαξής (π. Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), ο Σπύρος Λιβαθηνός (Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Μαραθώνα) και ο Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος (π. διευθυντής ΓΓΑ).
- Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα, έχοντας σημαντική βοήθεια από την διοργάνωση του Baku 2015, έχοντας 4 μεγάλους χορηγούς: τον ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιά), τον ΕΟΤ, την CoffeeIslandκαι την Avancerendacar. Υποστηρικτές  είναι οι: Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, Λουξ, Portal 8, Puma, Phoenix, SuperfastFerries, Orange, EuHellenicwater. MobileMarketingKiosks, Ragim, ElevenTargets, MartinMiglioranza, DutchArget.com, its, idata, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι: Παραπολιτικά, parapolitika.gr, 90.1fm, Επένδυση, Nplus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου