Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι.
Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)





Διαδικασία

KORMOS SOKOLATAS ME XALVAΒήμα 1

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Βήμα 2

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Βήμα 4

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.


  • Μερίδες : για 1 μεγάλο κορμό
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος ψησίματος : 5m
  • Έτοιμο σε : 25m
  • Χρόνος αναμονής : 1 ώρα
 Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου