Ο chef και επιχειρηματίας Paco Roncero είχε ένα όνειρο: να ενώσει την γαστρονομική πρωτοπορία
με την τεχνολογική καινοτομία και να δημιουργήσει μια νέα συναισθηματική εμπειρία για τους πελάτες του εστιατορίου του.
με την τεχνολογική καινοτομία και να δημιουργήσει μια νέα συναισθηματική εμπειρία για τους πελάτες του εστιατορίου του.
Κάπως έτσι γεννήθηκε το Sublimotion, ένα «γαστρο-αισθήριο» εστιατόριο χωρίς προηγούμενο, το οποίο, τυχαίνει επίσης να δημιουργεί και το ακριβότερο γεύμα στον κόσμο.
Το 5άστερο Sublimotion είναι μέρος του Hard Rock Hotel στην Ίμπιζα της Ισπανίας, και λειτουργεί με ένα διαφορετικό κόνσεπτ από τα περισσότερα εστιατόρια: δέχεται μόνο 12 πελάτες τη φορά, στους οποίους, μέσα από ένα γεύμα 20 πιάτων, υπόσχεται μια «εμπειρία για όλες τις αισθήσεις» αξίας 1500 ευρώ το άτομο!
«Τα πιάτα θα διεγείρουν μέχρι και τις πιο παραμελημένες αισθήσεις – από στιγμές γέλιου και απόλαυσης μέχρι φόβου και νοσταλγίας. Οι πελάτες του εστιατορίου θα περιπλανηθούν σε έναν κόσμο αισθήσεων, από το Βόρειο Πόλο, όπου θα απολαύσουν ένα παγωμένο σνακ που θα χαράξουν οι ίδιοι στο δικό τους παγόβουνο, μέχρι τις μπαρόκ Βερσαλίες, όπου θα νιώσουν την κομψότητα ενός τριαντάφυλλου να λιώνει στον ουρανίσκο τους,» λέει ο υπεύθυνος τύπου του Sublimotion.
O Roncero έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο εκπαιδεύοντας την ομάδα των chef του εστιατορίου. Όλοι μαζί δουλεύουν για να αναπτύξουν το τέλειο μενού και περιβάλλον για το Sublimotion. «Σαν μάγειρας έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω στον κόσμο και σε κάθε μου ταξίδι προσπαθώ να βρω έναν μοναδικό χώρο που θα μου δώσει κάτι τελείως διαφορετικό,» εξηγεί ο Roncero. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό εδώ και ένα χρόνο. Κάνουμε έρευνα και δημιουργούμε καινούρια πιάτα, αλλά πάνω από όλα, μελετάμε το πως να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου