χρειαστείτε γιατί τα μύδια έχουν τη θάλασσα μέσα τους, αλλά και η μπίρα έχει την αλμύρα της επίσης…
•
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 30m
Χρόνος ψησίματος : 10m
Έτοιμο σε : 40m
Υλικά
4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτάκια μικρά μπίρα
2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
2-3 πιπεριές τσίλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου